Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 21.05.2015 00:29:25

Po izvrstni borbi zmaga nad Hrvaticami

sk
Slovenske kegljavke so v derbiju svoje skupine s 5:3 premagale Hrvatice in se uvrstile v četrtfinale, kjer jih jutri čakajo Italijanke.

Trener Lado Gobec je kar prijetno presenetil s postavitvijo igralk. V prvi par je ob standardni Anji Kozmus postavil še Branko Pavlović. To je bila za Hrvate majhno presenečenje. V prvem nizu so bile na polno vse igralke zelo izenačene. Malce boljše pa sta naši čistili in obe sta dobili ta niz s prednostjo desetih kegljev. V drugem nizu sta Milana Pavlic in Ana Bacan močno pritisnili. Anja je bila v končnici niza odlična v čiščenju in dobila tudi ta niz, medtem ko ga je Branka ga izgubila z dvanajstimi keglji zaostanka. V tretjem setu smo nato videli naš pravi napad in Hrvatici sta začeli izgubljati tla pod nogami. Kozmusova je tako že vknjižila točko, njena prednost je znašala kar 49 kegljev. Tudi Pavlovićeva je povedla in imela na zalogi 20 kegljev. Razlika se je tako močno povečala. V zadnjem nizu pa sta bili naši že malce utrujeni in sta malo popustili. Vseeno sta ohranjali pridobljeno prednost. V zadnjih metih je Pavlovićeva na polno prebila in potem slabo počistila in ni šla več na polno. Pavliceva je ob koncu uspela podreti še eno devetko in po kegljih (za dva!) dobiti točko in izenačiti.

Naš drugi par v sestavi Eva Sajko in Brigita Strelec je čakala težka naloga, da dobita obe točki in pripeljeta tekmo v bolj mirne vode. Predvsem dvoboj med Sajkovo in Hasićevo je bil zelo izenačen, toda na koncu je pripadel Evi, ki je veliko bolje čistila od Hrvatice. Strelčeva je odločilno prednost proti Zverevi dosegla v tretjem nizu. Tako sta naši štafeto predali še zadnjemu paru, Barbari Fidel in Nadi Savič, ob prednosti s 3:1 in v kegljih +85.

V končnici dvoboja smo videli vrhunsko igro vseh štrih igralk. Bučno občinstvo je še dvigovalo temperaturo v dvorani. Predvsem Ravnič-Gasparinijeva se je v zadnjem nizu razigrala in končala pri kar 115 podrtih kegljih. Medtem je v začetnih metih Nada Savič kar nekajkrat prebila in si nabrala lep zaostanek. Razplamtel se je tudi boj med Fidelovo in Maričićevo, kjer je Barbara zdržala nalet. Hrvati so mislili, da bodo uspeli z zadnjo ofenzivo, vendar sta naši zadnji igralki zdržali nalet in ohranili prednost 50 kegljev. Hrvatice so uspele le zmanjšati poraz na 3:5, videli pa smo daleč najlepšo in tudi naj razburljivejšo tekmo na celem prvenstvu.

Tako na tribunah kot med igralkami je zavladalo veliko veselje ob tej lepi in tudi prigarani zmagi, ki pomeni veliko lažjega nasprotnika v četrtfinalu in kolajno na dosegu roke. Seveda pa bodo morala naša dekleta tudi proti Italijankam odigrati zelo resno.


Takoj po koncu tekme je trener Lado Gobec dejal: "Seveda sem z zmago zelo zadovoljen. Vse igralke so odigrale izredno zavzeto in brez napak. Poleg tega se nam je zelo posrečila taktična menjava igralskih mest. Naneslo je, da so se najboljše igralke spopadle na koncu, in naši dve sta napade odlično zdržali. Sedaj nas čaka prost dan za relaksacijo, potem pa resna priprava na Italijanke." 


Hrvaška - Slovenija 3:5 (11,5:12,5; 3636:3586)

Branka Pavlović
- Milana Pavlic 2:2 (586:588)
Anja Kozmus - Ana Bacan 3:1 (624:581)
Eva Sajko - Ines Hasić 3:1 (595:581)
Brigita Strelec - Marija Zver 2:2 (601:573)
Barbara Fidel - Ines Maričić 1,5:2,5 (620:633)
Nada Savič - Nataša Ravnič-Gasparini 1:3 (610:633)

Članki iz rubrike