evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 22.05.2015 21:06:08

Petkovšek prvič po poškodbi v finalu

Tudi drugi dan kvalifikacij za tekmo svetovnega pokala v gimnastiki v portugalski Anadii je bil uspešen za slovenske telovadce. Zadovoljen je lahko Mitja Petkovšek, ki se je prvič po poškodbi uvrstil v finale. V Varni ob vrnitvi na bradljo je ostal brez finala, v Anadii, kjer je bil lani drugi, pa se je s sedmo oceno uvrstil med finaliste.

Slovenski telovadci bodo na Portugalskem skupno nastopili v sedmih finalih.

Petkovšek, ki je zadnji nastop pred poškodbo pred enim letom opravil prav v Anadii, je za sestavo na bradlji dobil oceno 14.700, kar je zadostovalo za sedmi dosežek kvalifikacij in vstopnico za finale osmerice. Kvalifikacije je dobil Kubanec Manrique Larduet (15.700), drugi je bil Kolumbijec Jossimar Calvo (15.600), tretji pa Britanec Ashley Watson (15.050).


Nastopila je tudi Saša Golob, ki je bila v kvalifikacijah na parterju sedma z oceno 12.900. Kvalifikacije je dobila Portugalka Filipa Martins (13.500), druga je bila Argentinka Tarabini Ayelen (13.400), tretja pa Švedinja Stina Lovisa Estberg (13.100).

Tjaša Kysselef je na parterju pristala na 20. mestu (11.950), na gredi pa je bila 14. (12.350). Kvalifikacije na tem orodju so prav tako pripadle Kubanki Ferrera (13.800).

Že v četrtek so slovenski telovadci poskrbeli za pet finalov. Na parterju sta se v finale zavihtela Žiga Šilc s tretjim in Rok Klavora z osmim izidom, na konju z ročaji si je finale priboril Sašo Bertoncelj s tretjim dosežkom kvalifikacij, dvakrat bo v finalu nastopila še Teja Belak, s tretjim kvalifikacijskim dosežkom na dvovišinski bradlji in s sedmo oceno na preskoku.

Članki iz rubrike