franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

zf
zf
0 23.06.2015 18:39:47

Na SP v Casablanci kar 30 držav

zf
Minil je prvi rok prijav za svetovno prvenstvo mlajših članov in mladincev v balinanju, ki bo od 1. do 6. septembra letos v Casablanci.

Za prvenstvo v Maroku se je prijavilo kar 30 držav iz Evrope, Južne Amerike, Azije in Afrike. Prvi bodo tekmovali v tehničnih disciplinah zbijanja, igralci do 23. leta pa v klasičnih (dvojica, klasično, krog).


Glede na število prijav bodo udeleženci starostne kategorije U-23 z žrebom uvrščeni v osem skupin. Slovenija bo nosilec četrte med dvojicami, saj sta pred dvema letoma v francoskem Martiguesu Jaka Kosirnik in Matej Kavčič osvojila bron. Žal pa Slovenec ne bo med nosilci v klasični igri in bližanju in zbijanju v krog, saj se Tržičana takrat nista prebila iz skupine med najboljšo osmerico. Selektor Aleš Škoberne še ni dokončno določil ekipe za Maroko.

Tudi selektor mladincev Anton Kosar še ne, saj bo kandidate še enkrat povabil na priprave. Ker je letos na svetovnem prvenstvu na sporedu natančno, hitrostno in štafetno zbijanje, so bile temu namenjeni tudi treningi na balinarskem taboru v Fiesi, ki se bo zaključil v četrtek.

Članki iz rubrike