sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

rp
rp
0 19.07.2015 19:40:36

V Laškem tudi ulična košarka

kzs
V Laškem je potekal še zadnji kvalifikacijski turnir Samsung državnega prvenstva v košarki 3x3. Na druženju, ki je potekalo v okviru festivala Pivo in cvetje, ni bilo presenečenj. Zmaga med člani je pripadla Gostilni morski konjiček iz Pivke, med dekleti pa zasedbi Gotiva.

Za Simona Finžgarja, Adina Kavgića, Gašperja Ovnika in Anžeta Srebovta je bila to tretja zaporedna zmaga na kvalifikacijskih turnirjih, saj so bili pred tem najboljši že v Novem mestu in Piranu. Obenem se s 300 osvojenimi točkami na finale, ki bo potekalo 15. avgusta v Ljubljani, podajajo kot prvi favoriti za državni naslov ter osvojitev mesta v državni reprezentanci ulične košarke v letu 2016.

Morski konjički so se na turnirju na Trubarjevem nabrežju v finalu znova srečali z zasedbo ASP Jesenice-Lesce in tudi to pot zadeve hitro postavili na svoje mesto. Na začetku so povedli z 8:4, v nadaljevanju nato na krilih Finžgarja, ki je zadeval in razigraval svoje soigralce, nasprotnike niso spustili bližje kot na dve točki razlike ter slavili zmago z 22:16.

"Zaradi vremena je bil turnir v Laškem ekstremen. Naša ekipa ima cilj, da igramo svojo igro in jo vsilimo nasprotnikom. Sistem zaenkrat deluje," je po zmagi recept za uspeh zaupal Finžgar, ki je bil izbran tudi za Generalijevega MVP turnirja. Njegova ekipa pa se tremi zmagami ne bo zadovoljila. "Cilj na finalu je zmaga, saj bi nas ta popeljala na Masters v Lozano. To je prioriteta," še dodaja Simon.

Podobno kot v prejšnjih finalih so tudi v Laškem nekoliko bolj zadržano finalni nastop začele aktualne slovenske prvakinje, zbrane pod imenom Gotiva. Zasedba 3x3 ladies se je na uvodu dokopala do vodstva s 6:2, nato pa se je potek tekme povsem spremenil. Urša Žibert je zadevala z razdalje, sestri Maša in Sandra Piršič sta točke dosegali pod obročem, Živa Zdolšek pa je ob tem uspešno povezovala niti igre. Gotiva se je tako dokopala do 11 zaporednih točk in na koncu zmagala s 17:8.



"S soigralkami potrebujemo nekaj časa, da se zagrejemo. Potem nam stečeta met in obramba. Mislim, da smo vidno močnejše. Na koncu uspemo stvari postaviti na svoje mesto," je dejala Maša, mlajša izmed sester Piršič, ki z ekipo Gotiva v tej sezoni še ne pozna poraza.

Nove zmagovalce je turnir v Laškem prinesel v rekreativni kategoriji. Na sam vrh so se zavihteli člani Tazadne ekipe, ki so na borbi za prvo mesto odpravili Underdogse z 21:15. Med fanti U18 so se medtem končnega uspeha razveselili fantje iz Straže, v kategoriji U21 pa je bil najboljši Remix Junior.
Tudi v mestecu ob Savinji niso manjkala individualna tekmovanja. Še drugič zapored je vladar v zabijanju postal Rok Savič. Prava drama pa se je odvila v Euro Jackpot metanju trojk, kjer je Jakob Čebašek šele po devetih podaljških ugnal Milana Kovačevića.

Do konca sezone Samsung državnega prvenstva košarke 3x3 nas sedaj loči le še finalni spektakel. Turnir Ljubljana Open, na katerem bodo nastopile najboljše ekipe, ki so priborile zadostno število točk skozi kvalifikacijske turnirje, bo 15. avgusta potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Značke: laško, košarka

Članki iz rubrike