podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 01.10.2015 15:06:56

Jorgić še naprej navdušuje

Nadarjeni slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić na evropskem prvenstvu v Jekaterinburgu še naprej navdušuje. Po odličnih predstavah v ekipnem delu je status prvega slovenskega igralca na prvenstvu potrdil tudi v posamični konkurenci, edini se je uvrstil na glavni turnir.

Darko Jorgić, sicer še mladinec, je zmagal v svoji kvalifikacijski skupini, v kateri je s 3:1 premagal Portugalca Dioga Chena, s po 3:2 pa Francoza Antoina Hacharda ter Nizozemca Michela De Boera. V prvem krogu glavnega turnirja se bo pomeril z Rusom Aleksejem Livencovom.

Jorgiću gre odlično tudi v dvojicah, saj sta se z Denijem Kožulom uvrstila med najboljših 32, tam bo igral s svojim nizozemskim partnerjem tudi Jan Žibrat, ki se tako kot Kožul med posamezniki ni uvrstil na glavni turnir. Žibrat je z dvema zmagama in porazom v svoji skupini zasedel drugo, Kožul pa v svoji tretje mesto.

GALIČEVA IN FAJMUTOVA ZASEDLI DRUGI MESTI
Pri ženskah sta tako Alex Galič kot Manca Fajmut v svojih skupinah zasedla drugi mesti, s tem pa se uvrstila v dodatne kvalifikacije, v katerih je Galičeva s 3:2 premagala Belorusinjo Darjo Trigolos, Fajmutova pa se je prav tako merila proti Belorusinji, Alina Nikitčanka jo je ugnala s 3:0. Galičevo v prvem krogu čaka najbrž nepremostljiva ovira, prva nosilka Nemka Han Ying. Tamara Pavčnik je v skupini zabeležila zmago in dva poraza.

manca fajmut ap
Arsen Perić



Pri ženskih dvojicah slovenskega para med najboljših 32 ne bo. Fajmutova in Galičeva sta bili blizu, v zadnjem dvoboju kvalifikacij proti Rusinjama Jekaterini Gusevi in Juliji Prohororevi vodili z 2:1, a sta zadnja dva niza izgubili na devet oziroma deset.

Članki iz rubrike