Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 04.10.2015 09:56:15

Anglija v šoku: konec SP za ragbiste

Reuters
Gostiteljem Angležem se je na svetovnem prvenstvu v ragbiju zgodil najbolj črn scenarij. Domača reprezentanca se je morala namreč posloviti že po skupinskem delu enega največjih športnih dogodkov letošnjega leta.

Prvič v zgodovini tekmovanja se je gostitelj poslovil že po skupinskem delu, potem ko so Angleži v tretji tekmi izgubili že drugič. Kapetan ekipe Chris Robshaw je ob tem obžaloval: "Počutimo se, kot da smo na cedilu pustili celotno nacijo. Opravičujemo se." Angleži so premagali Fidži ter izgubili proti Walesu in Avstraliji, čaka jih še dvoboj z Urugvajem, ki pa ne odloča več o ničemer.

Kakšne posledice bo imelo zgodnje slovo angleške reprezentance na Otoku zaenkrat ni znano, a do konca tekmovanja so še štirje tedni, saj je finale na stadionu Twickenham v Londonu na sporedu 31. oktobra. Lastniki pubov že računajo z milijonskimi izgubami. Reprezentanti pa se seveda niso mogli izogniti kritikam in tudi številnim tipično angleškim šalam na njihov račun, izraženih na socialnih omrežjih.

tvit 1

V četrtfinale so iz štirih skupin (napredujeta prvi dve ekipi iz vsake skupine) glede na število osvojenih točk že uvrščene branilka naslova Nova Zelandija, Avstralija in Wales, za uvrstitev med najboljših osem pa se borijo še Južnoafriška republika, Škotska, Japonska, Francija, Irska, Italija, Tonga in Argentina.

Na prvenstvu nastopa 20 najboljših ekip, ki so si nastop na SP zagotovile po kvalifikacijah, kjer je sodelovalo 96 reprezentanc.

Galerija
Značke: anglija, ragbi

Članki iz rubrike