pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 12.10.2015 12:48:29

Bertoncelj in Belakova glavna aduta

Grega Wernig
Sašo Bertoncelj, Alen Dimic, Rok Klavora, Teja Belak, Tjaša Kysselef in Carmen Horvat bodo zastopali Slovenijo na 46. svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki.

Pred odhodom še največ preglavic povzroča poškodba Dimica, nekaj zdravstvenih težav ima tudi Belakova.

Dimic, ki je za SP predviden v mnogoboju, se je pred nedeljskim Šalamunovim memorialom v Mariboru poškodoval, težave ima z nogo, in je moral odpovedati tekmovanje v dvorani Tabor. Magnetna resonanca ni pokazala nič hujšega. Belakova ima težave še od zadnjega svetovnega pokala v Osijeku, ki si je poškodovala gleženj, na Šalamunovem memorialu je tako nastopila le na dvovišinski bradlji, vendar verjame, da bo do Glasgowa nared za napore na vseh štirih orodjih.

Poleg Belakove bosta v mnogoboju nastopili še Kysselefova in Hrovatova, v moški konkurenci le Dimic, medtem ko bo Bertoncelj tekmoval le na konju z ročaji, Klavora, ki je v slovenski ekipi zamenjal Mitjo Petkovška, ki je pred dnevi zaradi težav s hrbtom končal kariero, pa na parterju.

NIČ NI NEMOGOČE
"Zadnje tekme niso pravi pokazatelj. Nekatere napake na tekmah so bile nepotrebne. Testiral sem vse, dovolj je bilo napak. Vaje iz treningov je treba prenesti na tekmo. Nič ni nemogoče," pravi Bertoncelj, ki je na lanskem SP v Nanningu osvojil četrto mesto, do brona mu je zmanjkalo zgolj 67 tisočink točke.

Gimnastika gw
Grega Wernig

"Moram reči, da sem super pripravljen. Na trening tekmah sem prikazal zelo lepe vaje, tudi lepe ocene sem dobil. Fizično in zdravstveno sem super," je dejal Klavora, ki je imel za tretje mesto v slovenski ekipi tekmeca s parterja Žigo Šilca. Selektor Sebastijan Piletič se je na koncu odločil za Klavoro, Šilc pa kljub temu, da je dobil letošnji svetovni pokal na parterju, zaradi tega ni bil pretirano razočaran.

"Prvič po dolgem času potujem na tekmo z novim ciljem - mnogobojem in lovom za OI," je o pričakovanjih dejala Belakova, Kysselefova je dodala: "Sanje so, da pridem čim bližje OI. Ne morem reči, da je to moj cilj, ker sem daleč od tega, hkrati pa sem blizu. Vse je odvisno od mene. Presenečena bi bila, če bi se uvrstila naprej. Želim si, da naredim, vse kar znam. Kamorkoli me to pač pripelje. Moj mnogoboj ni najtežji. Če pa vse naredim, sem lahko blizu." Horvatova si je mesto v reprezentanci priborila na letošnji univerzijadi v Gwangjuju, kjer je izpolnila normo. "Že uvrstitev na moje peto SP je dosežek," je poudarila Horvatova.

Članki iz rubrike