sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 27.10.2015 19:17:43

Pomurci štirikrat na zmagovalnih stopničkah

Aleš Ivanuša na vrhu zmagovalnega odra
psno
V drugi polovici prejšnjega tedna je v Riminiju potekalo petdnevno IDO (international dance organisation) svetovno prvenstvo v hip hopu, breakdancu in electric boogiu.

Na prvenstvu je nastopilo kar 3200 plesalcev iz 32 držav. Pomurje je zastopalo 12 plesalcev iz Plesnega kluba Zeko iz Veščice pri Murski Soboti, ki so dosegli odlične rezultate, saj so bili kar štirikrat na zmagovalnem odru.

Prvo mesto je osvojil Aleš Ivanuša (breakdance, solo, člani), drugo mesto je zasedla breakdance članska ekipa (Aleš Ivanuša, David Cimerman, Brin Matko Juvančič, Dejan Zečević), tretji pa Filip Kovačič, breakdance solo mladinci ter breakdance ekipa mladinci (Filip Kovačič, David Copot, Petra Rajh, Elias Ljubec, Rok Mihalič, Gal Vrbnjak, Enej Koprivec).



"To je najuspešnejše svetovno prvenstvo za Plesni klub Zeko. Štiri medalje in naslov svetovnega prvaka je dejansko lep dosežek. Aleš je čakal 10 let, bil je zelo blizu, ampak vedno znova mu je spodletelo, tokrat pa mu je uspelo. Čestitke so letele od vsepovsod. Vsi so mu zelo privoščili, ker ga spremljajo že leta in vedo, da mu vedno zmanjka tisto nekaj malega," je po vrnitvi iz Italije dejal vodja PK Zeko, Dejan Zečević.

 

Članki iz rubrike