sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

liz
liz
0 02.11.2015 20:17:49

Do zmage z izjemno akcijo po izteku igralnega časa (video)

vszi
Konec tedna so v ameriški študentski ligi ameriškega nogometa člani ekipe Miami Hurricanes izpeljali akcijo, ki so jo poznavalci označili za eno najbolj atraktivnih v zgodovini tega tekmovanja.

Potem ko so nogometaši Duka po uspešno končani akciji šest sekund pred koncem dvoboja povedli s tremi točkami razlike, so žogo še zadnjič na tekmi spet poslali v igro.

Tekmeci so jo vzeli in z osmimi podajami nazaj, ki so v tem športu sicer dovoljene, a precej redke, saj se jih igralci v glavnem poslužujejo samo takrat, ko se rešujejo iz zapletene situacije, povsem zmedli nasprotnike ter na spektakularen način prišli do touchdowna.

Nogometaši Duka so brezglavo tekali po igrišču in nikakor niso uspeli ustaviti naleta Miamija. Ta je nato že po izteku igralnega časa na izjemen način dvoboj odločil v svoj prid, medtem ko so poraženci presenečeno zrli predse in se spraševali, kako so lahko na tako naiven način izgubili že dobljeno tekmo. Nad omenjeno akcijo so bili očitno presenečeni tudi sodniki - ti so najprej potrebovali nekaj minut, da so si ogledali posnetek, in nato touchdown potrdili.



Po srečanju pa je za njih sledilo negativno presenečenje. Vseh devet mož v črno-belih dresih, ki so na tekmi delili pravico, je namreč prejelo kazen, po kateri ne bodo smeli opravljati svojega dela na dveh tekmah.

Odgovorni so v obrazložitvi svoje odločitve zapisali, da so sodniki spregledali štiri napake. Po dveh izmed njih bi morali touchdown razveljaviti, ena pa je bila celo taka, da bi morali srečanje takoj prekiniti in zmaga bi ostala Duku. Tako je to v ameriškem nogometu, v katerem so pravila tako obsežna, da jih (dobro) ne poznajo niti sodniki.

Za konec lahko še zapišemo, da je bila zmaga za Miami še toliko slajša, ker je bila dosežena le teden po tem, ko je ekipa utrpela najhujši poraz v zgodovini šole. Proti Clemsonu je izgubila z 0:58, po porazu pa se je moral posloviti trener Al Golden. "Nikoli ni konec, nikoli ni konec. Ne vem, kaj naj sploh rečem," je brez besed po neverjetni zmagi ostal začasni trener Larry Scott.

Članki iz rubrike