Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

zf
zf
0 07.11.2015 22:03:42

Balinarke z optimizmom v Saluzzo

Nina Volčina
zf
Slovenska ženska balinarska reprezentanca bo v torek zjutraj odpotovala v italijanski Saluzzo, kjer bo do konca tedna tretje evropsko prvenstvo.

Helena Ludvik, Denis Vidmar, Ana Vorih, Nina Volčina in Sara Jenčič so dobro razpoložene in z optimizmom pričakujejo veliko tekmovanje. Po zadnjih skupnih pripravah v Sežani je tudi selektor Jure Rijavec veselega obraza, saj so dekleta na preverjanju forme pokazala zelo dobro pripravljenost.

"Nina je s 40 točkami dosegla neuradni državni rekord v hitrostnem zbijanju, z Ano sta 'potolkli' 38 do 42 krogel v štafeti. Veseli me tudi zelo dobra forma Denis v 'klasiki', tudi Helena in Sara sta pokazali dobre igre. Tudi zaradi tega je vzdušje v reprezentanci izvrstno in lahko pričakujemo uspešno prvenstvo stare celine. Seveda je vprašanje, kako so pripravljene konkurentke, kandidatke za odličja v šestih disciplinah,"
se sprašuje Rijavec, ki bo kot 'šef' reprezentance debitiral na velikem tekmovanju. Nekdanji reprezentant iz Sežane se nadeja dobrim slovenskim nastopom.



Seveda bodo v ospredju Francozinje, Italijanke, tudi Hrvatice, kakšna Srbkinja, Turkinja in še katera iz ostalih držav udeleženk lahko meša štrene, ko bo šlo za odličja. Pomembno pa je, da so naše balinarke odločne, da v Italiji prekinejo post z zadnjega SP v francoskem Maconu, ko so ostale brez kolajne.

Po prihodu v Saluzzo bodo naše popoldan že trenirale in spoznavale igrišča v dvorani Auxilium, kjer je že igrala Helena Ludvik na 3. svetovnem prvenstvu leta 2002. Takrat je s 24 točkami izenačila takratni svetovni rekord v natančnem zbijanju, potem pa je v finalu osvojila nehvaležno četrto mesto. Le prva tri mesta v vsaki od petih disciplin (brez štafete) so zagotavljala odličje. Med dobitnicami je bila tudi Slovenka Marija Horvat, ki je osvojila naslov svetovne prvakinja v igri v krog ter skupaj z Marijo Borčnik srebro med dvojicami. Za našo reprezentanco je tam igrala še Nina Sodec, za francosko pa tudi Mireille Škoberne

Značke: balinanje, žensko-ep

Članki iz rubrike