GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

zf
zf
0 10.11.2015 22:16:34

Vorih in Ludvik začenjata s Francozinjama

Slovenke na treningu
zf
Tretje evropsko prvenstvo za balinarke se je v italijanskem Saluzzu začelo s spektakularnim odprtjem, ko se je predstavilo vseh 14 reprezentanc, spremljal pa jih je bogat kulturno-zabavni program s koncertom priznanega orkestra 'I Polifonici del Marchesato di Saluzzo'.

Na predvečer prvenstva je bil tudi žreb. Poglejmo, kako se je končalo uvodno dejanje. Med dvojicami sta Helena Ludvik in Ana Vorih kot nenosilki 'padli' v II. skupino. V njej sta še Francozinji Marie in Amar, s katerima se bosta pomerili uvodoma v sredo ob 9. uri. V skupini sta tudi Švicarki Franchini in Neuhaus.

V klasični igri bo tekmovala Denis Vidmar. Za prvi dve mesti v skupini A in napredovanje se bo potegovala z Latvijko Lele, s katero se bo pomerila v 1. krogu. V skupini sta še Bolgarka Jordanova in Rusinja Gardejeva.

Naša debitantka Sara Jenčič se bo v predtekmovanju bližanja in zbijanja v krog v skupini C najprej pomerila z Monačanko Abelfo, v skupini sta še Nikolićeva (Črna gora) in Turkinja Demir. Kvalifikacijska norma v natančnem zbijanju je 10 točk. Helena Ludvik bo zbijala v zadnji, četrti skupini skupaj z Italijanko, Monačanko in Srbkinjo.

V hitrostnem zbijanju bo nastopalo samo sedem tekmovalk, tako se bodo vse se iz kvalifikacij zavihtele v četrtfinale. Nina Volčina bo zbijala v zadnji skupini s Hrvatico Karuza. Tudi v štafeti bo tekmovalo le sedem dvojic, naša Volčina - Vorih se bo v kvalifikacijah pomerila s Hrvaticama, sestrama Karolino in Virginio Bajrić.

Naše so popoldan trenirale in se spoznavale z igrišči v dvorani Auxilium. Teren je bolj grob s precej peska, na katerem se bo med bližanjem pač treba znajti. Razmere so pač za vse tekmovalke enake…

Članki iz rubrike