nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 14.11.2015 08:36:55

Markovičeva v boj za četrto zmago v Kranju

Mina Markovič
Nikola Miljković
V Kranju se bo dopoldne s kvalifikacijami začela sedma tekma svetovnega pokala športnih plezalcev v težavnostnem plezanju, zadnja letos. Prva slovenska favoritinja je Mina Markovič, ki bo na umetni steni dvorane na Zlatem polju lovila še četrto zmago v Kranju ter tretji naslov zmagovalke v seštevku težavnosti.

V Kranju bo nastopilo osem slovenskih športnih plezalk in sedem plezalcev, od tega je šest debitantov. Svoje tekmovalce je prijavilo 20 reprezentanc, slovenska je najštevilnejša. Na startu kvalifikacij bo 112 tekmovalcev, 44 žensk in 68 moških.

Ob Markovičevi bodo v ženski konkurenci nastopili še svetovna in evropska prvakinja med kadetinjami Janja Garnbret, ki je doslej dvakrat nastopila na velikih mednarodnih članskih tekmah in obakrat bila druga, Tjaša Kalan, Rebeka Kamin, Julija Kruder, Veronika Meke, Kaja Švarč Božič in Tjaša Slemenšek.



Prvi slovenski favorit v moški konkurenci je Domen Škofic, ki je letos vpisal prvo zmago v svetovnem pokalu, v skupnem seštevku je četrti ter ima teoretične možnosti tudi za stopničke in zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na startu bodo še Urban Primožič, Martin Bergant, Jure Raztresen, Milan Preskar, Anže Peharc in Tim Unuk.

Kvalifikacije bodo danes od 9. ure dalje, začetek polfinala bo zvečer ob 20. uri. Finale bo v nedeljo, z začetkom ob 18.45.

Članki iz rubrike