zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

jz
jz
0 23.11.2015 12:01:56

Umrl, ker je hotel na tekmo

Reuters
Vse več je indicev, da je novozelandska ragbi legenda Jonah Lomu umrla zaradi predolgega leta iz Londona nazaj domov s finalne tekme nedavnega svetovnega prvenstva med Novo Zelandijo in Avstralijo.

Lomu si je hotel na vsak način ogledati finalno tekmo njegovih All Blacksov. In zdaj je jasno - dolg polet nazaj domov je ikono ragbija stalo življenja.

Na letu nazaj naj bi imel večkrat manjše težave s krvnim strdkom, kar naj bi kasneje povzročilo smrt 40-letnega Lomuja, ki je umrl 18. novembra v domačem Aucklandu zaradi zastoja srca.  


Tri teden prej je bil Lomu na slovitem londonskem stadionu Twickenham priča velikemu slavje njegove najljubše ekipe, ko so Novozelandci v finalu premagali sosede iz Avstralije s 34:17 in tako kot prva ekipa tretjič postali svetovni prvaki v ragbiju.

"Potem je preko Dubaja letel nazaj domov. Najbolj verjeten vzrok smrti je krvni strdek, ki se je zadrževal v pljučnem krilu, in se je med dolgim letom tako povečal, da je bil kasneje usoden," je razložil zdravnik All Blacksov John Mayhew. Lomusove težave z ledvicami so vse skupaj samo še potencirale.

Od Jonaha Lomuja se bodo poslovili 1. decembra na zasebni žalni ceremoniji. Dan pred tem bo zadnje slovo za navijače na stadionu Eden Park v Aucklandu, ki sprejme 50.000 gledalcev.

Značke: jonah-lomu, smrt

Članki iz rubrike