nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 30.11.2015 09:06:59

Kregar peti na Havajih

Miro Kregar
Facebook
Miro Kregar je na svetovnem prvenstvu v ultraman triatlonu na Havajih osvojil peto mesto. To je bil Kregarjev jubilejni deseti nastop na omenjenem tekmovanju, leta 2013 pa je bil prvi. Prvaka sta postala Mike Couglin in Staci Studer.

Kamničan Miro Kregar tekmovanja ni začel po željah. Plavalni del mu je povzročil obilo težav, zaradi razburkanega morja je namreč dobil morsko bolezen, iz morja pa je prišel na zanj skromnem 12. mestu.


Na kolesu je nato nadoknadil precej časa in se na dvojni maraton podal iz sedmega mesta, kolesarski del pa je premagal s skupnim tretjim časom. V teku prek lavinih polj je pridobil še nekaj časa in se prebil do končnega petega mesta.

"Preizkušnjo sem začel zelo hitro. Vedel sem, da se na 84 km dolgem teku preko lavinih polj, kjer se temperatura povzpne nad 40 stopinj Celzija lahko marsikaj zgodi meni in drugim tekmovalcem, a računal sem na svoje dolgoletne izkušnje. To je moj deseti nastop na ultramanu, s časom 6:14 ure pa ima v lasti peti najboljši čas teka v vseh 31 let obstoja te preizkušnje. Prvih deset km sem začel s tempom 3:48 na km, da sem izginil iz oči sotekmovalcev. Nadzirali smo zaostanke po 21 in 42 km, ko so znašali do skupnih štiri vodilnih okoli deset minut. Le dva tekmovalca sem imel že na polovici proge, nadaljnji ritem pa sem narekoval s ciljem uvrstitve na absolutno peto mesto, kar mi je na koncu tudi uspelo. Razmere so bile zaradi nasprotnega vetra že od 50 km dalje zelo zahtevne, kar kažejo tudi časi. Nihče se ni spustil pod 6:30 ure, moj čas na zahtevni preizkušnji pa je bil 6:56 ure," je po zahtevni preizkušnji na Havajih dejal Kregar.

Članki iz rubrike