900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 01.12.2015 19:09:33

Olimpijski komite za prihodnje leto načrtuje ogromne prihodke

Arhiv Svet24
Na seji izvršnega odbora (IO) Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) so obravnavali delovni in finančni načrt za delo v naslednjem letu.

Načrtovanih je 6.654.043 evrov prihodkov in odhodkov. Med 69 predvidenimi projekti bodo najpomembnejše olimpijske igre v Riu de Janeiru, za programe pa bo šlo prek treh četrtin vsega denarja.

OKS želi na OI med 5. in 21. avgustom prihodnje leto v Riu de Janeiru doseči boljši odstotek uspešnosti kot na preteklih OI, to je uvrstitev v prvo tretjino nastopajočih ali najmanj 16. mesto. Poleg tega je v načrtih osvojitev najmanj ene medalje in uvrstitev kolektivne panoge na OI. Slovenska reprezentanca bo določena julija 2016.

Med predstavitvijo dosežkov slovenskih športnikov v zadnjem obdobju kot obet za uspešen nastop v Riu sta bila aplavza deležna odličji odbojkarjev na evropskem prvenstvu in jadralca Vasilija Žbogarja na svetovnem prvenstvu. Podpredsednik OKS Iztok Čop je dejal, da bo zaradi OI prihodnje leto finančno zelo "naporno" in da bodo skušali storiti vse, da bi imeli športniki kar najboljše pogoj za priprave in nastop. Celotni stroški OKS za OI bodo presegli 1,7 milijona evrov.

"Nevladne organizacije morajo iti naprej z roko v roki in sodelovati za čim boljši razvoj vrhunskega športa in športa nasploh v naši državi. Kar lahko obljubim je, da bo sodelovanje z OKS dobro, tako se je že začelo in upam, da se bo tudi nadaljevalo," je dejal Boro Šrumbelj, ki je bil na IO OKS prvič prisoten kot novi direktor direktorata za šport na ministrstvu, pristojnem za šport. Štrumbelj je povedal, da bo šel zakon o športu še letos v javno obravnavo. Ta obeta nekaj napetosti med ekipnimi ter posamičnimi športi ter pozornostjo, namenjeno rekreativnemu in vrhunskemu delu.



Podprli so ustanovitev novih regijske pisarne OKS na Ptuju in Kranju; skupaj jih je sedaj 15. Sprejeli so pravilnik o merilih in kriterijev za dodeljevanje pomoči iz Fundacije za podporo podporo športnikom iz socialno šibkih okolij; to bo omogočilo izpeljavo razpisa še v tem letu.

Priznanje Mednarodnega olimpijskega komiteja bo prejela Košarkarska zveza Slovenije za izvedbo evropskega prvenstva v košarki leta 2013.

Uvodoma so predstavili in podpisali sporazum o sodelovanju za srednješolski študij pouka na daljavo preko spleta ob pomoči Telekoma. V imenu mladih športnikov so bili prisotni rokometašica Tjaša Stanko, golfist Žan Luka Štirn in smučarski skakalec Žiga Jelar ter ravnatelji II. gimnazije Maribor, gimnazije Franceta Prešerna Kranj in ljubljanske gimnazije Šiška.

"Tim Gajser, svetovni prvak v motokrosu. V drugem letu je rekel očetu, da da malo na stran tehnično gimnazijo in se posveti le športu. Oče se je odločil, da mu bo vzel motor, če se bo to zgodilo. Tako je Tim letos končal šolo in postal tudi svetovni prvak. To je zgled, da je možno biti dober športnik in tudi dijak ali študent," je pomen družine za študij športnika izpostavil predsednik OKS Bogdan Gabrovec.

Članki iz rubrike