podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 07.12.2015 16:50:20

Razglasitev športnika leta z dobrodelno noto

Grega Wernig / Ekipa/ Karater Media Agency
Društvo športnih novinarjev Slovenije bo 8. decembra slovesno razglasilo najboljše športnike v državi, prireditev pa bo imela tudi dobrodelno noto.

Krone iz leta 2014 trenutno nosijo alpska smučarka Tina Maze in smučarski skakalec Peter Prevc, ekipa leta pa je lani bila hokejska reprezentanca.

Podelili bodo tudi nagrado za izstopajočo mlado športno osebnost leta, ta nagrada je bila lani podeljena prvič, dobila pa jo je atletinja Maruša Mišmaš.

Priznanja najboljšim bodo izročili nekateri letos upokojeni nekdanji vrhunski športniki Dejan Zavec, Mitja Petkovšek, Tomaž Razingar, Dejan Zavec, Mateja Pintar in Lucija Mlinarič; letošnje leto je bilo, kar se tiče športnih upokojitev, na žalost ljubiteljev športa eno najbolj bogatih v slovenski zgodovini.

SKUPNO ŽE 48. PRIREDITEV
DŠNS bo najboljše športnike sezone razglasilo na tradicionalni prireditvi v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, z neposrednim prenosom na TV Slovenija. DŠNS bo prireditev Športnik leta v samostojni Sloveniji pripravilo petindvajsetič, skupaj pa bo to že 48. prireditev.



Prireditev športnik leta bo imela tudi dobrodelno noto, saj bodo lahko gledalci s pošiljanjem SMS-sporočil darovali sredstva za Fundacijo za podporo mladim športnikom iz socialno šibkih okolij, ki jo je Olimpijski komite Slovenije (OKS) ustanovil za zbiranja sredstev za mlade, ki so uspešni tako v športu kot v šoli in izhajajo iz šibkih socialnih okolij. Fundacija za financiranje športnikov, kot je krajši naziv te ustanove, bo predvidoma dvakrat letno razdeljevala sredstva za mlade športnike od 14 do 18 let in za tiste do dopolnjene starosti 23 let.

PESTRA ZASEDBA
Voditelja prireditve bosta legendarni igralec in pedagog Janez Hočevar Rifle in Gašper Bolhar. Glasbeni gostje bodo Big Foot Mama. S svojo skupino in plesalkami se jim bo pridružila Tanja Žagar. Slovensko himno bo zapel operni pevec in nogometni poznavalec Juan Vasle, scenograf bo Ivo Koritnik ob pomoči podjetja M Tom, tovarne oblazinjenega pohištva iz Mokronoga.

Priznanja DŠNS za najboljše športnike je izdelal priznani akademski slikar Janez Mišo Knez. Društvo športnih novinarjev bo prireditev tudi letos organiziralo ob pomoči Radiotelevizije Slovenija in OKS, ki bo ob tej priložnosti podelil tudi svoja najvišja priznanja v neolimpijskem letu.

Pomemben delež za izvedbo pa so dali tudi pokrovitelji Unitur, Športna loterija, Pivovarna Laško, Slovenska industrija jekla in Telekom Slovenije. Največji finančni prispevek je dala Fundacija za financiranje športnih organizacij, sredstva pa je prispevalo tudi ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Članki iz rubrike