podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 18.03.2016 22:37:36

Triglav pred novim naslovom prvaka

Bodo Kranjčani danes po tekmi tako prešerno razpoloženi?
psno
Danes je na sporedu zadnji krog DP v vseh državnih kegljaških ligah. V elitnih ligah bomo dobili še zadnje odgovore.

V moški A ligi vodilni Triglav gosti Gorico in na tej tekmi potrebuje točko, da postane po nekaj letih ponovno državni prvak. Vendar naloga ni tako lahka, saj bodo Goričani na tekmo prišli neobremenjeni. In če bo v dobri dnevni formi njihov najboljši igralec, Makedonec Kostandin Manev, potem si lahko Kranjčani že na začetku tekme nakopljejo tudi obremenitev.

Zelo pozorno bodo na razplet čakali Kamničani, ki tokrat gostujejo pri odpisanemu Kočevju, kjer so v vlogi velikega favorita. Zelo zanimiva tekma pa se obeta v Cerknici, kjer bi lahko dobili še zadnjega udeleženca za evropske pokale. V prednosti so igralci Bresta, ki doma gostijo Litijo, Ta za njimi (kakor tudi Enemon iz Hrastnika) zaostaja eno točko. Za Cerkničane, ki tudi tokrat ne bodo v polni postavi, je dovolj remi za dosego cilja in s tem osvojitvijo četrtega mesta. V primeru zmage Litijanov bi bili potem evropski srečneži oni ali pa celo Hrastničani, če bi dosegli višjo zmago od Litije. Njihova naloga pa je še dosti težja, saj gostijo Konstruktor. Mariborčani so na zadnjih tekmah pokazali zelo visok nivo rezultatov.

Zelo zanimiva tekma pa se obeta v Postojni, kjer se bosta v direktnem obračunu za končno osmo mesto pomerila domači Proteus LIV in Ljubelj. Prednost je tu na strani domačinov.

V ženski ligi je ostala le ena dilema, kdo bo osvojil naslov podprvakinj. Tu imajo majhno prednost Cerkničanke pred Kranjčankami. Brest gosti Impol in v primeru višje zmage od 5:3, kar jim ne bi smelo predstavljati težav, bo ta prestižni naslov romal pod Slivnico. V nasprotnem primeru se ga bodo veselili pod Šmarjetno goro, saj Triglav gosti daleč najslabšo ekipo v ligi, Ograjco iz Ljubljane.

Zelo zanimivi tekmi bosta v Mariboru, kjer je na sporedu lokalni derbi med Miklavžem in Konstruktorjem, ter v Postojni, kjer domače igralke Proteusa gostijo neugodni Ljubelj na čelu z v zadnjem času zelo razigranima sestrama Mejač.

V Celju pa je vse pripravljeno na praznovanje 31. zvezdice. Tudi nasprotnik za lepo tekmo je kar po meri za našo daleč najboljšo ekipo v zgodovini. To so igralke Kamnika, ki imajo za seboj zelo dober spomladanski del. Kamničanke so spomladi z mladima mamicama Noemi Živkovič in Damjani Pogačnik (prej Pirman), dobile veliko na udarnosti ekipe.



PARI ZADNJEGA KROGA
MOŠKI
Enemon - Konstruktor (17.00)
Kočevje - Calcit (17.00)
Proteus LIV - Ljubelj (17.00)
Brest - Litija (17.30)
Triglav - Gorica (17.30).
ŽENSKE
Proteus - Ljubelj (13.30)
Brest - Impol (14.00)
Triglav - Ograjca (14.00)
Celje - Kamnik (14.30)
Miklavž - Konstruktor (16.00)
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike