volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 24.03.2016 19:20:59

Tokić: Kazen zveze me je prizadela

Bojan Tokić
Grega Wernig
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić je dobil tudi drugi dvoboj kvalifikacij na mednarodnem prvenstvu Katarja v Dohi.

Novogoričan je s 4:3 (-7, 6, -7, 5, -8, 5, 7) premagal 46. igralca sveta, Kitajca s poljskim potnim listom Wang Zengyija. Dopoldan, v prvem krogu kvalifikacij je Tokić s 4:0 (4, 5, 9, 9) premagal Čeha Lubomirja Jančarika, s tem se mu je oddolžil za poraz na lanskem svetovnem prvenstvu. V drugem krogu ga je čakal Wang Zengyi, to pa je bila prva zmaga v tretjem medsebojnem dvoboju za Slovenca. V naslednjem krogu bo Tokiću nasproti stal Nemec Benedikt Duda, s katerim se do zdaj še ni pomeril.


"Kazen Namiznoteniške zveze Slovenije me je prizadela. Dolgo časa sem se pobiral, a sem se pobral. Igram zelo dobro. Zelo sem zadovoljen, da sem Jančarika odnesel s terena, kot je on mene na SP lani. In da sem prvič premagal kitajskega Poljaka. Igram zelo dobro, pri žrebu pa nisem imel sreče. Tudi Duda je zahteven tekmec, je mlad in obetaven. Po teh dveh zmagah mislim, da sem tudi že zbral dovolj točk za uvrstitev na olimpijske igre v Rio," je sporočil Tokić.

Tokić je v Dohi edini slovenski predstavnik, skupaj s Srbom Aleksandrom Karakaševićem pa bo nastopil tudi v igri dvojic, kjer je bo igralo le 16 parov, tako da kvalifikacij ne bo. Prva tekmeca slovensko-srbske naveze bosta v petek Jiang Tianyi in Wong Chun Ting iz Hongkonga.

Članki iz rubrike