pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

ntu
ntu
0 25.03.2016 20:24:30

Tokiću je žal zamujene priložnosti

Bojan Tokić
Grega Wernig
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić na mednarodnem prvenstvu Katarja v Dohi ni uspel oplemenititi odličnih iger iz kvalifikacij še z zvenečim skalpom. Potem ko se je prebil med najboljših 32 igralcev, je v prvem krogu glavnega turnirja izgubil dvoboj proti Tang Pengu iz Hongkonga.

Tokić je dvoboj izgubil z 1:4 (-5, -2, -9, 12, -8). Enajsti igralec sveta je bil v prvih dveh nizih prepričljivo boljši, v nadaljevanju pa se mu je Slovenec odlično upiral, a več kot niza ni zmogel osvojiti.


"V prvih dveh nizih sem v igri nad mizo nikakor nisem znašel. Predvsem sem imel težave z vračanjem njegovih servisov. V naslednjih nizih pa sem vzpostavil ravnotežje in igra je bila enakovredna. Začutil sem priložnost, a zaradi tega nisem bil najbolj sproščen, kar me je na koncu stalo zmage. Škoda za zamujeno priložnost, če bi ga premagal, bi bil spet med 50 najboljšimi igralci sveta," je dejal Novogoričan, ki je v drugem medsebojnem srečanju proti Tangu prvič izgubil. S tem je tudi izgubil priložnost, da se pomeri s slavnim Ma Longom, proti kateremu je na svetovnem prvenstvu v Rotterdamu leta 2011 kljub porazu najbrž prikazal svojo najboljšo partijo v karieri.

A poraz med posamezniki ne pomeni, da je Tokić v dvobojih z igralci iz Hongkonga v Dohi povsem odpovedal. Skupaj z Aleksandrom Karakaševičem, s katerim sta na evropskih prvenstvih osvojila dve kolajni, se je uvrstil med najboljših osem parov turnirja. Pri tem pa sta v osmini finala s 3:2 (-8, 10, -10, 14, 9) premagala prav igralca iz Hongkonga Jiang Tianyija in Wong Chun Tinga. Žal pa sta nato v četrtfinalu z 1:3 (7, -3, -8, -11) izgubila proti Japoncema Koki Niwi in Moharuyu Yoshimuri.

Članki iz rubrike