sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

STA
STA
0 15.04.2016 17:09:05

Predsednik Moka Bach se je srečal s slovenskim državnim vrhom

vszi
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Moka) Nemec Thomas Bach se je med obiskom naše države srečal tudi s slovenskim državnim vrhom.

Bach se je med obiskom naše države srečal tudi s slovenskim državnim vrhom. Najprej se je sestal s premierjem Mirom Cerarjem ter ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič, nato pa še s predsednikom republike Borutom Pahorjem.

Po obeh sprejemih je Bach odšel v Športni park Kodeljevo, kjer je v okviru projekta Ujemi olimpijsko normo tekel na stadionu, med drugimi pa se mu bodo pridružili tudi predsednik Borut Pahor, ministrica Maja Makovec Brenčič ter predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec. Zvečer se na Ljubljanskem gradu udeležil tudi dobrodelne prireditve, katere izkupiček bo namenjen Fundaciji za socialno ogrožene športnike.

"Pripravil sem precej sofisticiran govor, a potem, ko sem videl ta muzej, bom govoril kar iz srca, ne pa bral s papirja," je po prisrčnem odprtju Slovenskega olimpijskega izobraževalnega centra v nakupovalnem središču BTC povedal Bach, ki ni mogel mimo uspehov slovenskega športa.


"Tukaj se počutim doma. Slovenija je dežela športa, morda pa je pomembna povezava tudi, da ste prvo olimpijsko medaljo osvojili prav v sabljanju," je dejal vodja mednarodnega olimpijskega gibanja, ki se je leta 1976 z reprezentanco Nemčije veselil olimpijskega zlata prav v sabljanju. Ob tem je dokazal, da se je na obisk Slovenije dobro pripravil in spomnil na številne uspehe slovenskega športa, na Leona Štuklja, Mira Cerarja, pa na uspehe Petra Prevca v zadnji zimi in druge.

"Ko je Slovenijo pred leti obiskal nekdanji predsednik Moka Juan Antonio Samaranch, je dejal, da je Slovenija morda mala država, a velika v športu. Imel je prav. Sam pa dodajam, da je Slovenija glede na število prebivalcev in na zadnje uspehe na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 in Londonu 2012 pravi športni gigant."

"Mislim, da je obisk Thomasa Bacha največja nagrada za slovenski šport. Prepričan sem, da bomo v celoti povzeli agendo 2020 in verjamem, da bo naša strategija zagotovila še svetlejšo prihodnost že tako uspešnega slovenskega športa," pa je poudaril prvi mož slovenskega športa Gabrovec. Dejal je tudi, da si OKS prizadeva za organizacijo novih olimpijskih dogodkov. Izpostavil je poletni olimpijski festival evropske mladine in pa evropske igre, ki bi jih gostili skupaj s Hrvaško in Italijo.

"Premor od leta 2002, ko je Bled gostil zimski olimpijski festival evropske mladine, traja že predolgo. To je bil dogodek, ki ga nismo nadgradili s kakšnim večjim. Ni skrivnost, da bomo kandidirali za poletne olimpijske dneve mladih in skupaj s Hrvaško in Italijo tudi za evropske igre. To so ambicije in seveda si želimo, da bi nas država - kot šport in ne kot OKS - pri tem podprla," je dejal Gabrovec in napovedal, da nekoč ni izključno niti to, da bi v Sloveniji spremljali tudi "prave" olimpijske igre.

Značke: olimpijske-igre, bach

Članki iz rubrike