podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 20.05.2016 22:09:05

Jurančič in Čerin za kegelj ob kolajno

Denis Narat se je izkazal, toda ni bilo dovolj za odličje..
psno
V Novigradu so tretji dan SP za mlajše člane igrali v tandem dvojicah. Timi Jurančič in Blaž Čerin sta se prebila do četrtfinala in le za kegelj zgrešila napredovanje.

Naprej so v šestnajstini finala nastopila dekleta. Obe naše ženski dvojici sta imela za nasprotnici igralke iz sosednje Avstrije oziroma Italije. Pričakovali smo, da to ni previsoka ovira. Toda Nika Radelj in Anja Forštnarič nista uspeli premagati Avstrijk Laibacherjeve in Schweizerjeve, Anja Dobravec in Nika Blagovič pa ne Italijank Nussbaumerjeve in Pilsenove. Obe naši dvojici sta izgubili z 0:2.

Zato pa smo bili veliko bolj zadovoljni z začetkom obeh naših fantovskih dvojic. Dušan Pavlović in Denis Narat sta zelo zanesljivo z 2:0 ugnala Slovaka Zajka in Bielika. Več dela sta imela Timi Jurančič in Blaž Čerin, ki sta ravno tako igrala proti slovaški dvojici Dovičič - Karas. Potrebni so bili dodatni meti, v katerih sta bila naša uspešnejša s 14:13. Veliko prepričljivejša sta bila v osmini finala proti Poljakoma Schulzu in Sellmanu, ki sta ju ugnala z 2:0. Pavlovič in Narat sta z Avstrijcema Rathmayerjem in Janitzem igrala 1:1 in potrebni so bili dodatni meti. Naša dva sta vrgla devetko in osmico, toda soseda sta vrgla dve devetki in napredovala.

V četrtfinalu, kjer je zmaga že prinašala medaljo, sta Jurančič in Čerin igrala proti zelo močni dvojici Brancsek - Molnar iz Madžarske. Vsaka dvojica je osvojila po en niz in potrebni so bili dodatni meti. Tu sta imela naša vzhodna soseda malo več sreče, zmagala s 13:12 in si tako zagotovila medaljo, naša dva pa sta se morala posloviti.

Bronaste medalje pri dekletih so odšle v Avstrijo z Marino Laibacher in Julio Schweizer in na Madžarsko z Beatrix Nagy in Dorothyo Toth. Finale je bil nemški, v njem so se pomerile Saskia Barth in Anna Muller ter Christina Neundorfer in Celine Zenker. Slednji sta tudi postali prvakinji. Pri fantih sta bron osvojili dvojici iz Madžarske (Janos Brancsek in Pal Molnar) in Avstrije (Matthias Zatsckowitsch in Markus Vsetecka). V finalu so se pomerili Srba Igor Kovačić in Bojan Kličarić ter Nemca Sebastian Ruger in Dominik Kunze. V četrtfinalu sta Srba postavila tudi svetovni rekord posameznega seta, saj sta podrla kar 192 kegljev. Nova prvaka sta postala Nemca.

Sobota bo namenjena tekmovanju v sprintu in v mix dvojicah. Oboje se igra ravno tako na izpadanje. Že ob pol devetih zjutraj se bo naša mešana dvojica v sestavi Timi Jurančič in Tina Hren pomerila z dvojico iz Estonije. Po končanih mix dvojicah se bo začelo tekmovanje v sprintu. Pri dekletih imamo v konkurenci tri predstavnice. Celjanka Saša Črep se bo pomerila z igralko iz Srbije, Tržičanka Urša Mejač pa s predstavnico Češke, še ena Celjanka, Patricija Bizjak, pa s predstavnico Avstrije. Pri fantih imamo zaradi slabih rezultatov na zadnjih prvenstvih le enega predstavnika. To bo Novomeščan, ki sicer meče za Proteus iz Postojne, Danijel Lavrič, ki se bo pomeril z madžarskim tekmovalcem.

V nedeljo na zaključni dan svetovnega prvenstva bo na sporedu še finale posameznikov, v katerega se je uvrstilo najboljših 24 tekmovalcev oziroma tekmovalk. V ženski konkurenci bo od Slovenk nastopila le Nika Radelj, pri fantih pa Blaž Čerin in Dušan Pavlović.

Članki iz rubrike