gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 24.05.2016 14:28:06

Ormožanu bolj ustreza malokalibrska pištola

Slovenski strelec Kevin Venta je pred dnevi v Münchnu v polnem sijaju zablestel na tekmi z malokalibrsko pištolo in le za krog zgrešil razstreljevanje za veliki finale, na današnji tekmi svetovnega pokala z zračno pištolo pa je s 574 krogi osvojil 58. mesto. Njegov reprezentančni kolega Blaž Kunšek je s 570 krogi zasedel 75. mesto.

Ormožan navzlic današnji nekoliko slabši uvrstitvi - za lastnim državnim rekordom je zaostal za 11 krogov - zadovoljen zapušča bavarsko prestolnico, saj je na nedeljski preizkušnji z malokalibrsko pištolo dosegel svoj daleč najboljši izid na tekmah za svetovni pokal in zmanjšal kakovosten razkorak za najboljšimi strelci na svetu.

Petindvajsetletni Venta je na današnji tekmi najboljšo predstavo prikazal v zadnji seriji, ko je zadel 98 krogov, dvakrat je zadel 96, po enkrat pa 97, 94 in 93 krogov. Njegov štiri leta starejši kolega iz Sevnice je po dvakrat zadel 97 in 95 ter po enkrat 94 in 92 krogov.



Danes je bila na sporedu tudi ženska tekma v disciplini malokalibrska puška trojni položaj, edina slovenska predstavnica Živa Dvoršak - njeni reprezentančni kolegici Klavdija Jerovšek in Urška Kuharič se iz ponedeljkovih eliminacij nista prebili na kvalifikacijsko tekmo - pa je s 571 krogi zasedla 61. mesto. Ljubljančanka, ki bo avgusta nastopila na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, je v klečečem položaju zadela 188, v ležečem 192 in v stoječem 191 krogov.

Danes bo na sporedu tudi moška eliminacijska preizkušnja za sredino kvalifikacijsko tekmo z malokalibrsko puško v trojnem položaju. Na "prvem polčasu" strelskega maratona bodo nastopili Rajmond Debevec, Žan Kelenc in Robi Markoja.

Članki iz rubrike