atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 25.05.2016 01:15:51

Odličen nastop Primoža Pintariča

Primožu Pintariču se leta ne poznajo.
Stane Kadunc
Po slabem jutranjem uvodu in nastopih Ulagove in Starmana sta publiko in številne slovenske navijače razveselila borbeni "profesor" Pintarič in Ančka Kozmus.

Drugi dan kvalifikacij na članskem SP je že zgodaj morala nastopiti mlada Postojnčanka Anja Ulaga. Za njo je bila to zelo rana ura, pa ne zaradi tega, da bi bila zaspanka, ampak to krhko dekle potrebuje kar dosti časa, da se ogreje na delovno temperaturo. Začetna serija ni bila ravno najbolj posrečena, toda nadaljevanje je bilo boljše. V drugi polovici nastopa pa je bila premalo odločna v igri na polno in končala je le pri 572 podrtih kegljih, kar je seveda bilo premalo za nadaljevanje.

Takoj za njo je nastopil mladi Škofjeločan Jure Starman. Začel je odlično predvsem na polno, v čiščenju pa je imel preveč napak. V drugem nizu je izboljšal še čiščenje in podrl 174 kegljev in tako obrnil na odličnih in zelo obetavnih 328 kegljih. Toda moč udarca njegovih krogel je postajala vedno manj zanesljiva in rezultat je začel padati. Končal je pri skromnih 612 podrtih kegljih, kar je pomenilo, da je odpisan iz nadaljevanja.

Ob tem je potrebno dodati, da je Jureta močno presekal velik odmor proti koncu drugega niza zaradi izpada elektrike. Premor je trajal skoraj uro in pol in mu vzel ritem igre. Poleg tega se je tudi pošteno shladil. V tretjem in četrtem nizu je podrl le 145 in 140 kegljev. Na koncu tekmovalnega dne pa je lahko ugotovil, da mu je napredovanje ušlo le za devet kegljev. Seveda je bil tudi malo jezen nase, pa tudi na to dolgo prekinitev. Slabe volje pa je bil tudi trener Blaha, ki je potem dejal: "Razočaran sem. V prvem nizu je bil zelo slab na čiščenju. V drugem se je končno ujel, toda prekinitev je naredila svoje. Potem pa je sledil razpad sistema v njegovi igri."

Popoldanski program, ki se je močno prevesil v večernega, pa je bil zelo naporen za številne navijače, ki so prišli navijat iz Primorske, Notranjske, Gorenjske, Ljubljane, Zasavja in morda še od kod. V zadnjih štirih serijah predtekmovanja smo imeli še štiri igralce. Najprej je za velikansko veselje poskrbel Primož Pintarič, ki je skozi cel nastop delal in garal in prišel do zelo lepih 643 podrtih kegljev. Začel je s 162 keglji, naslednji niz pa mu je prinesel še dva keglja več. V tretjem je bil podobno učinkovit (163). To je seveda pomenilo veliko zadovoljstvo za naše navijače in tudi njegovi mladi otroci, ki so prišli bodriti svojega očija, so bili zelo veseli, da so ga končno videli na delu na tako velikem tekmovanju. Ob našem Ljubljančanu pa je vseskozi na sosednji stezi igral svetovni podprvak med mlajšimi člani, Srb Igor Kovačić, ki je podrl kar 704 keglje in bo tako prvi nosilec nadaljevanja. Primož je takoj po nastopu dejal: "Seveda sem zadovoljen z rezultatom in uvrstitvijo, v sami igri pa je bilo še vedno preveč napak. Te pa bom poizkušal popraviti na dvobojih."

Takoj za njim pa je za novo veselje poskrbela Anja Kozmus. Celjanka je v prvem in tretjem nizu napravila kar precej napak in ju zaključila na 137 podrtih kegljih. Toda vse to je popravila v drugem zadnjem nizu, ko se je zaustavila na 163 kegljih in pa v zadnjem nizu, ki ga je končala s 162 podrtimi keglji. V obeh nizih je tudi lepo očistila in se z 599 keglji več kot zanesljivo uvrstila v nadaljevanje prvenstva. Po nastopu je Ančka z nasmehom dejala: "Z rezultatom sem zadovoljna, s samo igro pa še daleč ne. Dva niza sta bila obupna. Sedaj me čakajo novi boji."

anja kozmus
Anja Kozmus
Stane Kadunc

Pravi vihar navdušenja pa je požel povratnik v reprezentanco Uroš Stoklas. Trboveljčan se je znal zahvaliti za navijanje z odlično igro, končal pa je nastop pri zelo lepih 656 podrtih kegljih. Na koncu je celo malo popustil, ker je lahko privarčeval nekaj moči tudi za nadaljevanje prvenstva. Po koncu svojega nastopa je "kolesar" Uroš dejal: "Seveda sem zadovoljen z nastopom. Obenem sem presenečen in tudi zelo vesel velike podpore gledalcev in navijačev. Moram se jim zahvaliti za odlično podporo in navijanje. Sedaj čakam že na prvi dvoboj. Zanimivo je bilo tudi po nastopu slišati različne klice med publiko. Še posebej je bil odmeven: 'Brez starca ni udarca.'"

uros stoklas
Uroš Stoklas
Stane Kadunc

Trener moške ekipe Blaha je bil končno veliko bolj zadovoljen in nasmejan: "Seveda sem bil zadovoljen z zadnjima rezultatoma. S samo igro pa še ne. Oba imata kar nekaj rezerv. Tudi splošna ocena se zaradi zadnjih dveh nastopov ni kaj prida izboljšala. Mlajši del ekipe je pač naredil premalo."

V zaključni seriji je nastopila še izkušena Brigita Strelec. Trenerka mlade reprezentance je bila v teh dneh zelo zasičena s trenerskim poslom. No, sedaj pa se je vendarle lahko posvetila tudi igranju. Svoj nastop je v enakomernem ritmu dobro opravila. Zaključila je na okroglih 600 kegljih. Ko se je Brigita ohladila po nastopu, je kratko dejala: "Dobro. Da, dobro je bilo, vendar pa zelo daleč od idealnega. Važna je bila uvrstitev, sedaj pa se bo treba pripraviti na nasprotnico."

Prav zanimivo se je v tem času razplamteval boj za uvrstitev med 32 najboljših pri moških. Tudi veliki igralci so pošteno grešili. S tem so napravili veliko veselje Pivčanu Mateju Lepeju, ki je bil praktično že odpisan. S 620 keglji se kot zadnji prebil v drugi krog tekmovanja. Na koncu pa je bilo malce sreče tudi za naš tabor.

V MEŠANEM PRAZNIH ROK

Pozno zvečer pa so odigrali še prvi krog mix dvojic. Med našimi pari sta v drugi seriji nastopili dvojici Ulaga - Pintarič ter Savič - Lepej. Anja Ulaga in še močno utrujeni Primož Pintarič sta gladko izgubila z Madžaroma Safranyjem in Karsaijevo (v nizih 151:159 in 123:135). Malce boljše je šlo Nadi Savič in Mateju Lepeju. Prvi niz sta sicer proti romunski dvojici Lacatus - Cercel izgubila s 133:142. Toda drugega sta dobila s 147:133. V dodatnih metih pa sta bila slabša s 10:16. Potem ko Romunka podrla sedmico, Nada pa šestico, je usodo zapečatil Ion Cercle z devetko. V zaključni seriji sta nastopila še Irena Mejač in Uroš Stoklas proti Avstrijcema Pumplerjevi in Rathmayerju. Prvi niz sta naša izgubila s 136:157, v drugem pa sta bila veliko boljša in ga dobila s 160:132. V dodatnih metih pa sta izgubila z 12:15. Tako je našega tekmovanja v mešanih dvojicah že konec.

DANES PRVE KONČNE ODLOČITVE

Tretji dan tekmovanje na svetovnem prvenstvu bo prinesel tri končne odločitve, tako da bomo videli tudi tri proglasitve. Nadaljevalo se bo tekmovanje v mix dvojicah. Sledilo bo še tekmovanje v sprintu pri dekletih in fantih. Pri ženskah bomo imeli v ognju tri železa in moških fantih dva. Rezultat iz sprinta je sicer zelo pomemben tudi za kombinacijo. Tu gre za seštevek ene igre, to pa sta dva niza, v katerem vrže igralec deset krogel v polno in še deset krogel v čiščenje. Tisti, ki zmaguje, ima seveda nove priložnosti, da popravi seštevek. Pri dekletih bodo igrale Eva Sajko, Brigita Strelec in Anja Kozmus, med moškimi pa bosta Slovenijo zastopala Uroš Stoklas in pa Primož Pintarič. Vsi imajo kar lepe možnosti za dobro uvrstitev v kombinaciji.

Članki iz rubrike