Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 25.05.2016 09:28:30

Klavora ne izključuje boja za finale, Dimic in Terbovšek po čim lepšo vajo

Grega Wernig
Slovenske telovadce v četrtek čakajo kvalifikacije na 32. evropskem prvenstvu v športni gimnastiki. V Bernu so Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Alen Dimic in Luka Terbovšek, vsi pa imajo pred kvalifikacijami svoje želje. Klavora po tihem razmišlja tudi o finalu, Dimic si želi narediti čim lepšo vajo, Terbovšek pa si najprej želi dobiti boj z živci.

"Super je bilo. Naredil sem vajo, ki jo bom v kvalifikacijah. Lepo sem jo naredil, občutki so bili dobri. V kvalifikacijah bom nastopil s težjo vajo. Gledali smo uradni trening ostalih, videli smo, da ni šale, da so res dobri. Malo smo se na treningu zakalkulirali s prihodom v dvorano, malo sem se ohladil. To še moramo popraviti in bo," se je najprej sredinega uradnega treninga in prvega stika s hokejsko dvorano, ki bo ta in naslednji teden gostila telovadce in telovadke, spomnil Klavora, v letošnji sezoni zmagovalec tekme svetovnega pokala, ki ima še štiri druga mesta in enega osmega.

Prav s to popotnico je Klavora eden od slovenske četvorke, ki bi se lahko boril za finale. Dvakrat je že bil blizu, nazadnje lani v Montepellierju, ko je bil na koncu deseti. "Dvakrat sem trepetal do konca. V Montpellierju je bilo posebej kruto, ker so me trije tekmovalci prehiteli v zadnji menjavi. Z lepo vajo lahko pridem visoko. Finali niso izključeni. Najprej je treba narediti vajo, potem pa bomo videli," meni Klavora.



Na uradnem treningu je dobro nastopil tudi Dimic, ki se je na tribuno preselil z dobrimi občutki, te pa želi prenesti na tekmo. "Obe vaji, na bradlji in na drogu, sem naredil. Upam, da bodo šle tako kot na uradnem. Kje se bolje počutim? O tem nikoli ne razmišljam. Če naredim dobro, je vse mogoče. Cilj je to, da naredim vajo. Upam, da bo čim bolje," meni Dimic, ki je letos na svetovnih pokalih trikrat že stal na odru z zmagovalce.

Brez rezultatskih ciljev je Terbovšek, debitant na največjih tekmovanjih. "Nekaj težav je bilo na začetku uradnega treninga. Malo zaradi živcev, malo sem se zaganjal. Zdrav sem. Važno, da naredim vajo, kot jo znam. Nekaj treme je, nimam ravno dobrih živcev. Bomo videli, kako bo. Najprej se bom boril sam s sabo, potem pa z ostalimi. Važna je izkušnja," pa so želje Terbovška.

Značke: klavora, gimnastika

Članki iz rubrike