IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

jz
jz
0 01.07.2016 18:04:07

Ima milijone, spi v kombiju

vszi
Daniel Norris je zvezda bejzbola v ZDA in z igranjem za moštvo Detroit Tigers zasluži milijone, toda na mesec porabi le nekaj več kot 700 evrov.

Komaj 23-letni Norris je profesionalno pot v najmočnejši bejzbolski ligi na svetu začel pred dvema letoma, ko je začel igrati za Toronto Blue Jays. Že takoj se je izkazal in že leta 2015 so ga kupili Tigri iz Detroita.
Toda Daniel je ena bolj čudnih figur v bejzbolskem svetu in izstopa po svoji skromnosti. Spi v svojem znamenitem volkswagnovem kombiju (iz leta 1978) ter na mesec potroši vsega 800 dolarjev (717 evrov), vse ostalo pa da na varčevalni račun.
Zjutraj se Daniel zbudi na parkirišču kakšne veleblagovnice, gre v trgovino in si kupi zajtrk ter poje nekaj jajc. Potem se odpelje na trening. Po njegovih beseda mu hočejo ljudje, ki ga srečajo podariti kakšen dolar ali pa molijo zanj in seveda se jim niti ne sanja, da imajo pred seboj bejzbolskega zvezdnika.


Norris je prvo profesionalno pogodbo podpisal za dva milijona dolarjev na leto in jih od Toronta tudi dobil, toda od tega denarja je zapravil bore malo. Kupil si je star kombi, ki ga ima še danes in zanj odštel 10.000 dolarjev (9000 evrov). Drugi športniki njegovega kova si kupujejo ferrarije in živijo v luksuznih vilah, Daniel pa je ostal skromen. "Kdo sem, da bi si zaslužil vse te dobrine in toliko denarja? Kaj sem naredil, da si to zaslužim?" je bil njegov odgovor, ko so ga vprašali, zakaj živi tako skromno. Že kot deček pa je kazal veliko nadarjenost za bejzbolj in z 18 leti podpisal prvo profesionalno pogodbo. Ob prvem prestopu si je zagotovil še en dvomilijonski bonus ter posebno pogodbo z največjim opremljevalcem na svetu - multinacionalko Nike.
V času, ko nima tekem v ligi MLB se odpravi na Florido s svojim Shaggyjem kot ljubkovalno reče kombiju, po koncu sezone pa se je lani odpravil v Nikaragvo, kjer je deskal na valovih in treniral. Norris poleg treninga še dvakrat na dan teče, da ohranja telesno kondicijo, v življenju pa še ni spil kapljice alkohola in pokadil ene same cigarete ali poskusil kakšne droge.
No, v podivjanem svetu, kjer je denar vse, je prav osvežujoče spoznati, da še obstajajo skromni ljudje.

Članki iz rubrike