Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 23.07.2016 22:37:08

Janja Garnbret zmagala tudi na svetovnem pokalu v Brianconu

www.alesfevzer.com
Slovenka Janja Garnbret je bila najboljša tudi na tretji tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju. Potem ko je vso konkurenco premagala že na uvodnih dveh tekmah sezone v Villarsu v Švici ter francoskem Chamonixu, je 17-letnica iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu zmagala tudi v Brianconu v Franciji.

Garnbretova je bila najboljša že v kvalifikacijah, v finalu pa je potrdila odlično pripravljenost in vodilno mesto v svetovnem pokalu. Mlada slovenska plezalka je trenutno na petem mestu svetovne lestvice, ki upošteva rezultate zadnjih 365 dni, v katerih je Garnbretova na svetovnem pokalu tekmovala le petkrat. Trikrat v sezoni 2016 in dvakrat v preteklem letu.


"Janja sodi med tri najboljše plezalke na svetu. Je v odlični formi in zadnja zmaga v Chamonixu ji je še bolj dvignila samozavest," je po novi zmagi dejal njen trener Gorazd Hren.

V Brianconu dobro kaže tudi slovenskim predstavnikom. Po kvalifikacijah je bil na prvem mestu Domen Škofic, sedmo mesto pa zaseda Urban Primožič. Moški finale je bil zaradi dežja prestavljen in se bo začel pozno zvečer.

Članki iz rubrike