Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 27.07.2016 13:25:39

Kirgiški predsednik olimpijcem: Bodite kot Islandci

Reuters
Kirgiški olimpijci so pred odhodom na igre v Rio dobili popotnico in nasvet prvega moža svoje države. Ta je navdih našel v nedavnem evropskem prvenstvu v nogometu, za zgled svojim športnikom pa postavil borbene Islandce, ki so poželi simpatije po vsem svetu in se poslovili šele v četrtfinalu.

Predsednik Kirgizistana Almazbek Atambajev je 19-člansko delegacijo te države na pot v Rio pospremil z ognjevitim govorom. "Pokažite moštveni duh. Pokažite, da ste lahko kot mala Islandija, ki je pokorila veliko Anglijo," je, kot poročajo tamkajšnji mediji, dal dober nasvet športnikom svoje države. "Nismo bogati, nimamo nafte, imamo pa ljudi, ki lahko naredijo velika dejanja. Vso srečo pri lovu na medalje," je kirgiški predsednik še dejal v spodbudo športnikom.

Kirgizistan je sicer ena najrevnejših srednjeazijskih držav, ki so izšle iz nekdanje Sovjetske zveze. Gospodarstvo je še vedno močno naslonjeno na Rusijo, 59-letni predsednik pa slovi kot precej zanimiva osebnost; med drugim je izdal tudi zgoščenko s svojimi pesmimi, napovedal pa je, da na naslednjih predsedniških volitvah leta 2017 ne bo več kandidiral, ker se bo posvetil "bolj ustvarjalnim dejavnostim".

Članki iz rubrike