boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 17.08.2016 11:30:41

Nemški telovadec se želi domov vrniti tudi z zmagovalnim orodjem

Nemški telovadec Fabian Hambüchen, ki je osvojil zlato na drogu, si poleg medalje iz olimpijskih iger v Riu de Janeiru želi odpeljati tudi orodje samo, torej drog.

Kot je povedal 28-letnik, ga je ta misel prešinila, ko se je po intervjujih, ki jih je imel po zmagi, s svojim kanadskim kolegom vrnil v dvorano, da bi fotografiral drog.

"Nato se mi je porodila zamisel: ej, stari, to reč moraš nabaviti," je svoje načrte razkril nemški športnik. "To bi bilo neumno, če bi tole zadevo kar pustil tukaj," je še dodal.

Hambüchen je z odgovornimi nemškega dobavitelja orodij Spieth že govoril in ti so mu sporočili, da njegova ideja ne bi smela predstavljati težave.



Telovadec si namreč želi, da bi orodje imelo častno mesto v dvorani v Wetzlarju, kjer trenira. Na drogu so že upodobljeni olimpijski krogi, sam pa bi dodal še svoj podpis. "In tako bo to unikat," je pripomnil.

O stroških Hambüchen ni preveč razmišljal. "Stalo bo okoli pet tisočakov," je ocenil in dodal, da je to obvladljivo. Je pa še vse odprto glede logistike prevoza z ladjo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za Hambüchena je to prvo zlato, je pa na prejšnjih olimpijskih igrah prejel že dve odličji - v Londonu leta 2012 srebro, štiri leta pred tem na Kitajskem pa bron.

Značke: nemčija, hambüchen

Članki iz rubrike