1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ou
ou
0 19.08.2016 17:39:19

Krvava driska odnesla zlato, nečloveški boj prinesel 8. mesto (video + foto)

ve limpiándose la sangre
Brutalni pogoji, 50 kilometrov dolga preizkušnja in bitka za zlato kolajno. Pri vseh tekmovalcih vse ni šlo po načrtih. Tudi pri glavnemu favoritu ne.

Francoski tekmovalec v hoji na 50 km se današnjega dne na olimpijskih igrah zagotovo ne bo spominjal z nasmeškom na obrazu, medtem ko bo vsem pristašem olimpizma ostal v spominu po eni najsrčnejših predstav v zgodovini.

Yohann Diniz velja za enega najboljših tekmovalcev v hoji, ki je hkrati svetovni rekorder. Na najdaljši preizkušnji je veljal za prvega favorita, tudi kazalo je na gladko zmago, saj je imel po dveh urah še vedno skoraj dve minuti prednosti pred tekmeci.


A zalomilo se je že prej. Pri 28. stopinjah Celzija in visokem odstotku vlage telo 38-letnega Francoza ni več zdržalo. Najprej se je na začudenje vseh ob progi podelal v hlače, kar je bilo razvidno iz rjavih sledi po stegnu navzdol. Zagotovo osramočen in v boju z lastnim telesom je z gobo, ki jo je porinil pod hlače, nadaljeval s preizkušnjo, toda krči in bolečine so bile po 30. kilometru nevzdržne. Francoski in španski mediji celo poročajo, da je bilo blato krvavo.

Dvakrat se je nato v bolečinah znašel na tleh, v solzah in hudih bolečinah, nato pa kljub temu, da so ga tekmovalci prehitevali po levi in desni, zbral dovolj moči, da je hojo dokončal na 8. mestu. Olimpijska kolajna se mu je torej znova izmaknila, čeprav velja za najboljšega tekmovalca v hoji, vseeno pa je njegov nastop pravi dokaz olimpijskega duha.

Olimpijski prvak je sicer postal Matej Toth iz Slovaške, ki je 50 kilometrov sklenil pred Avstralcem Jaredom Tallentom in Kanadčanom Evanom Dunfeejem.

Galerija
Značke: hoja, rio-2016, diniz

Članki iz rubrike