Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

zf
zf
0 23.08.2016 10:39:16

Slovenci tretji v Čitluku

Gregor Oprešnik
Zdenko Fajdiga
Močno pomlajena slovenska balinarska reprezentanca je na tradicionalnem peteroboju v Čitluku (BiH) osvojila tretje mesto. Zmagali so Hrvati.

Izbranci selektorja Aleša Škoberneta so premagali Črno goro s 14:0 in domačo reprezentanco z 8:6, izgubili pa s Srbijo 6:8 ter na koncu turnirja s Hrvaško s 4:10. Drugi mesto so osvojili Srbi, četrti so bili balinarji iz Črne gore, peti pa reprezentanti BiH.

Selektor Aleš Škoberne je na tem turnirju preizkusil nekatere mlade igralce, ki so kandidati za svetovno prvenstvo mlajših članov konec novembra in prve dni decembra v Monaku. Med temi so tudi Jaka Kosirnik, Nik Švara in Erik Čeh, ki so v tej mednarodni konkurenci izpolnili njegovo zaupanje. V reprezentanci so tokrat igrali še Gregor Oprešnik, Marko Švara in Erik Petrič.

V zadnjem, vedno napetem dvoboju s Hrvaško, sta zmagi v natančnem zbijanju dosegla Marko Švara, ki je premagal Nenada Tadića z 21:19 ter Jaka Kosirnik, ki je bil boljši od Pera Ćubele z 20:18. Tokrat so bili Hrvati že petič najboljši, Slovenci so prehodni pokal doslej osvojili dvakrat. Naslednji peteroboj, osmi po vrsti, bo prihodnje leto v Črni gori.

RIJAVEC IZBRAL REPREZENTANTKE ZA RUMO

Konec tedna bo v Rumi v Srbiji tradicionalni ženski mednarodni turnir, ki bo pomemben tudi za slovensko reprezentanco. V ljubljanski dvorani Krim so imele naše balinarke trening, po katerem je selektor Jure Rijavec določil četverico za nastop na srbski preizkušnji. Odločil se je za Nino Volčina, Ano Vorih, Denis Vidmar (Krim) in Saro Jenčič iz Svobode.

Nekaj težav pri izbiri četverice je Rijavec vseeno imel. "Doma bo ostala Kočevka Polona Zule, ki ima ta čas neodložljive študijske obveznosti in jo bo tako zamenjala Vidmarjeva. Turnir v Rumi s kakovostno udeležbo bo generalka pred svetovnim prvenstvom v Maroku. Videli bomo, kaj so naše reprezentantke, ki še niso v vrhunski formi, ta čas sposobne in kje so največje pomanjkljivosti," je povedal selektor.

Svetovno prvenstvo bo od 3. do 7. oktobra v Casablanci, prireditelji pa so doslej prejeli prijave balinark iz 20 držav, med njimi so poleg odličnih Kitajk in kakovostnih evropskih reprezentanc (Italija, Hrvaška, Francija, Slovenija, Turčija, Srbija) ter iz Afrike Maročank in Tunizijk tudi Brazilke, Japonke, Egipčanke, Libijke, Rusinje in Sudanke.

Članki iz rubrike