Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

zf
zf
0 25.09.2016 20:32:26

V Maroku bo balinalo 22 držav

Laura Škoberne
Zdenko Fajdiga
Prireditelji ženskega svetovnega prvenstva v Casablanci so sporočili, da so prijavljene balinarke iz kar 22 držav, ki se bodo borile za šest kompletov odličij.

Potem ko so v zadnjem trenutku svojo prijavo poslale Črnogorke, so nastop odpovedale Švicarke. Namesto njih so organizatorji prejeli dodatno prijavo Venezuele, ki bo prvič tekmovala na SP in to v vseh šestih disciplinah! Popolne zasedbe bo imelo 13 reprezentanc, zanimivo pa je, da Kitajska zaenkrat ni prijavila štafete.

Slovenke so nazadnje osvajale kolajne na svetovnem prvenstvu leta 2012 v turški Manisi, ko je bila Tadeja Sodec-Petrič svetovna prvakinja v igri v krog, bron med dvojicami in hitrostnem ter natančnem zbijanju sta ob Tadeji osvojili še Nina Novak in Ana Vorih. Na zadnjem SP v francoskem Maconu so Slovenke ostale brez kolajne.

Naša reprezentanca Sara Jenčič, Polona Zule, Nina Volčina, Laura Škoberne in Leja Vehovec je na vrhuncu priprav za Casablanco. V torek bo odigrala pripravljalno tekmo s Trato v Škofji Loki, v soboto pa bo odpotovala v Maroko.

"Po tekmi v Škofji Loki verjetno ne bomo odigrali nobene več, ker je pomembno, da se reprezentantke malce razbremenijo z aktivnim odmorom," pravi selektor Rijavec.

Svetovno prvenstvo v Casablanci se bo začelo s slovesnim odprtjem v nedeljo, 2. oktobra ob 18. uri po slovenskem času, vsi finali bodo 7. oktobra. Dan kasneje bodo prireditelji odpeljali udeleženke na ogled mošeje Hassana II.

Značke: balinanje, žensko-sp

Članki iz rubrike