reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 27.09.2016 21:04:27

ZDA v vlogi favorita pred Ryderjevem pokalu

Reuters
Hazeltine National Golf Club pri Minneapolisu bo od petka do nedelje prizorišče 41. tekmovanja za Ryderjev pokal, tradicionalnega merjenja moči med najboljšimi golfisti Evrope in ZDA. Slednji so letos nesporni favoriti, tako da se stari celini obeta prekinitev niza treh zmag oziroma osmih v zadnjih desetih dvobojih.

A papir in napovedi v golfu ne pomenijo veliko. Evropa je v serijo zmag prišla v zadnjih dveh desetletjih, ko sta svetovnemu golfu načelovala Tiger Woods in Phil Mickelson. Vedno je znala uveljaviti ekipni duh in Američanom, ki so mnogokrat veljali za favorite, vnesti strah v njihove vrste.

Ameriški kapetan Davis Love III. pravi, da letos do tega ne more priti, saj imajo ZDA "najboljšo zasedbo v zgodovini, ki ji za zmago ne bo treba odigrati nič nadčloveškega".


Od dvanajstih igralcev v ekipi ima le dva novinca, največ upov pa polaga na prvaka US Opna Dustina Johnsona, zmagovalca prvenstva PGA Jimmyja Walkerja in lani dvakratnega zmagovalca majorjev Jordana Spietha. Ob njih bodo nastopili še Rickie Fowler, JB Holmes, Zach Johnson, Brooks Koepka, Matt Kuchar, Phil Mickelson, Patrick Reed, Brandt Snedeker in Ryan Moore.

Evropa ima šest novincev, toda imena, kot so, olimpijski prvak Justin Rose, zmagovalec The Opna Henrik Stenson, veterani Ryder Cupa Sergio Garcia, Lee Westwood ali Rory McIlroy, vendarle zagotavljajo zanimiv in napet dvoboj.

Tekmovanje poteka po sistemu match play oziroma na luknje. V petek sta na sporedu igri 'fourball' (najboljša žoga) in 'foursome' (izmenično udarjanje), enako v soboto, v nedeljo pa je na vrsti dvanajst posamičnih dvobojev.

Značke: ryderjev-pokal, golf

Članki iz rubrike