Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ue
ue
0 28.09.2016 14:50:54

Podajalec 49'ersov: Trump in Clintonova sta rasista

Reuters
Zvezda ameriškega nogometa je kritično spregovorila o predsedniških kandidatih ZDA.

Colin Kaepernick je podajalec moštva San Francisco 49'ers, ki je nedavno še precej bolj kot zaradi svoje igre pristal v središču pozornosti zaradi poteze, ki jo je storil na pripravljalni tekmi pred sezono.

Ko je pred začetkom dvoboja z Green Bayjem zadonela himna, se Kaepernick ni vstal, pač pa obsedel na stolu. Kot znak protesta oziroma solidarnosti. "Ne bom vstal, da bi izkazal ponos do zastave države, ki zatira temnopolte in ljudi drugačne barve kože," je dejal.


In seveda sprožil vihar. Na eni strani kritik (večinoma) belopoltega prebivalstva, na drugi odkritega odobravanja (večinoma) temnopoltih. "Morda bi si moral poiskati državo, ki bi mu bolj ugajala. Naj poskusi. A verjemite, to se ne bo zgodilo," mu je takrat sporočil predsedniški kandidat Donald Trump.

Kaepernick je s svojim dejanjem sprožil pravo gibanje odpora in sam pristal v nekakšni vlogi enega od vodij, katerega mnenje se posluša in upošteva. In spregovoril je tudi o debati obeh predsedniških kandidatov v ZDA Trumpa in Hillary Clinton.

"Sramotno je bilo gledati naša predsedniška kandidata. Oba sta dokazana lažnivca in zdi se, da debatirata zgolj o tem, kdo je manjši rasist. V tem trenutku moramo izbirati med manjšim zlom. Toda na koncu dneva bomo spet izbrali - zlo," je bil brez dlake na jeziku Kaepernick, ki prav gotovo lahko pričakuje odgovor obeh kandidatov.

Članki iz rubrike