bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

hn
hn
0 17.10.2016 11:11:59

Tokić v Budimpešti znova v krogu favoritov za kolajno

alesfevzer.com
Slovenska namiznoteniška reprezentanca je že prispela v Budimpešto, kjer bo od torka dalje med 18. in 23. oktobrom, potekalo evropsko prvenstvo. Bojan Tokić je prvenstvo pričakal v odlični formi.

Uvrstitev Bojana Tokića med najboljših 16 igralcev na avgustovskih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru je odmevala po celi Sloveniji in daje upanje, da bo najboljši slovenski namiznotenisač odlične nastope ponovil tudi na EP v Budimpešti, kjer zaseda mesto 14. nosilca med posamezniki in 8. nosilca turnirja dvojic skupaj s Srbom Aleksandarjem Karakaševićem, s katerim že ima dve bronasti kolajni.

Leta 2011 v Gdansku je Tokić osvojil bron tudi med posamezniki, kjer ima visoke cilje tudi letos, potem ko je v zadnjih mesecih po svojih besedah znova prišel tja, kamor sodi: »Res je, da sem v zadnjem času nabral kar nekaj zmag proti nasprotnikom, ki so bili pred mano na svetovni jakostni lestvici, a na to stvar gledam malce drugače. Moje 74. mesto na svetovni lestvici marca ni bilo realno. Moje namiznoteniško znanje je dosti boljše od tega, ampak določene okoliščine so vplivale na to, da sem padel tako nizko.« Na oktobrski lestvici zaseda 37. mesto na svetu.

Ob Tokiću bosta letos pri moških nastopila še aktualna številka 1 evropskega mladinskega namiznega tenisa Darko Jorgić in Deni Kožul. Trojica je pred dvema tednoma pripravila odmevno presenečenje na ekipnih kvalifikacijah za EP, ko je na gostovanju padla favorizirana Poljska. Svoja mlajša kolega je lepo pohvalil Tokić: »Darko in Deni sta produkt sistematičnega, načrtovanega in pravilnega dela. Samo vprašanje časa je, kdaj bosta šla na lestvici proti vrhu. Škoda, da je med mano in njima 17 let razlike, skupaj bi lahko delali čudeže na evropski in svetovni sceni v ekipnih tekmah. Sicer pa se nikoli ne ve. Jaz še nisem rekel zadnje, in če bo njun priključek k vrhu hiter, lahko pripravimo še kakšno podobno presenečenje kot proti Poljakom.«

Ženska reprezentanca pod vodstvom selektorke Vesne Ojsteršek bo nastopila v postavi Alex Galič, Manca Fajmut in Tamara Pavčnik. Največ se pričakuje od Galičeve, ki je trenutno 148. na svetovni lestvici in je zaključni del priprav opravila na Dunaju in na Švedskem. Uspeh bi bil uvrstitev med 32 najboljših, pri čemer bo veliko odvisno od žreba.

Igralo se bo v konkurencah posameznikov, dvojic in mešanih dvojic. Naslov prvaka branita Nemec Dimitrij Ovčarov in Romunka Elizabeta Samara. Tekmovanje mešanih parov bo odigrano prvič po letu 2013. Spored se prične v torek dopoldne s predtekmovanjem posameznikov. Tokić je že uvrščen v finalni del in bo prva dva dni pilil formo v trening dvorani Arene Tüskecsarnok, ki sprejme 4.000 gledalcev.

Značke: namizni-tenis, tokić

Članki iz rubrike