Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

rp
rp
0 18.10.2016 21:23:02

Mitja Petan v vrhu svetovnega fitnesa

Mitja Petan na najvišji stopnički v Bariju.
Tomaž Potočan
Brežičan Mitja Petan se je pretekli konec tedna udeležil kar dveh fitnes tekem v sosednji Italiji in v Bariju dosegel prestižno zmago.

V soboto je najprej v mestu Taranto potekalo tekmovanje IBFF Miss & Mr. Universe 2016, v nedeljo pa v 100 kilometrov oddaljenem Bariju še tekmovanje za naziv Miss & Mr. Galaxy 2016. Po tretjem in petem mestu v Tarantu je Mitja prav v Bariju pokazal in dokazal, da so bila vsa odrekanja preteklih mesecev in naporni treningi vsekakor vredni. V kategoriji Mr. Physique tall je namreč premagal celo aktualnega svetovnega prvaka v kategoriji Stjepana Matoševića iz Hrvaške in si priboril tako želeno zmago.

"Najprej so razglasili top 5 tekmovalcev, med katerimi sem bil tudi jaz. Ko smo čakali na razglasitev le še trije, sem upal, da naslednje ime ne bo moje. In res je bilo tako. Ostala sva še samo jaz in Stjepan Matošević. Segla sva si v roko in rekel sem si bravo, samo Stjepan je bil boljši ... Nato je sledil šok! Razglasili so drugouvrščenega in to nisem bil jaz! Komaj sem dojemal, da sem dejansko zmagal in s tem premagal aktualnega svetovnega prvaka kategorije Mr. Physique tall. V tistem trenutku sem bil presrečen in kar malce zmeden. Ko sem prišel z odra, sem komaj stal na nogah. Počasi sem nato začel dojemati, kaj se je pravzaprav zgodilo," svoj izjemen uspeh barvito opisuje Mitja Petan.

Mitja se je ob izjemnem uspehu zahvalil tudi legendi slovenskega fitnesa, svojemu mentorju in trenerju IBFF Dušku Madžareviću, ki je vseskozi spremljal Mitjev napredek in mu pomagal z svojimi neprecenljivi nasveti.

Sicer pa je tudi Mitja tokrat sam nastopil v vlogi trenerja. Obeh tekem se je namreč udeležil tudi njegov varovanec Dejan Županc. V Tarantu je v kategoriji Mr. Atletic tall zasedel odlično šesto mesto, v Bariju pa v kategorijah Mr. Fitness over 40 in Bodybuilding tall dodal še odlični peto in šesto mesto.

Članki iz rubrike