Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 21.10.2016 17:59:54

Hrastniški kegljači na presenečenje v Mariboru

Je lahko Tina Hren skriti adut Cerkničank v Tržiču?
psno
Konstruktor v prvenstvo ni ravno najboljše startal, se je pa izkazal v Nemčiji in pokazal, da ima ekipa še vedno veliko moč.

Toda v goste jim prihaja zelo razpoloženi Enemon, ki je v prejšnjem krogu sklatil favorizirani Calcit. Če bodo Hrastničani odigrali na tako visokem nivoju, kot so doma proti Kamničanom, potem se nam obeta super tekma na visoki kvalitetni ravni.

Kamničani bodo svoje rane celili doma proti Postojnčanom, ki pa so zelo nepredvidljivi. Proteus nikakor ne pride na pravo rezultatsko raven in tako lahko čakamo, da se jim končno odpre. Prva prilika bo že jutri popoldne. Vodilni Tržičani bodo imeli težko delo proti Brestu, kjer se nahaja v izvrstni formi Lepej. Doslej je Ljubelj odigral brez napak, medtem ko se Brest še vedno išče.

Zanimivi tekmi pa bosta tudi v Slovenskih Konjicah in v Litiji. Za novince v ligi, Konjice, je tekma zelo pomembna, saj bi si v primeru zmage proti Triglavu še nekoliko bolj olajšali pot do končnega cilja sezone, obstanka v ligi. V Litiji pa gostuje Gorica, ki je v prejšnjem krogu vendarle prišla do svoje prve točke. Pokazali so tudi določen rezultatski premik in ob podobni predstavi kot pred tednom dni bi bili lahko silno nevarni za domačo Litijo.

Pri dekletih bo v ospredju ženski derbi v Tržiču, kamor prihajajo Cerkničanke. Tako Ljubelj kot tudi Brest sta doslej izgubila le enkrat, oboji pa so v zadnjem krogu imeli visoke ekipne rezultate. Zato bi lahko videli srečanje na visokem kvalitetnem nivoju. Zanimiv obračun se obeta v sosedskem dvoboju v Slovenski Bistrici, kamor prihajajo igralke Miklavža.

Napeto pa bo tudi v Kamniku, kjer gostujejo igralke Proteusa, ki so sicer slabo startale v prvenstvo, toda gre za mlado ekipo, ki se še ne znajde brez prave vodje, potem ko jih je zapustila Anja Ulaga. V Novem Mestu pa bodo na preizkušnji triglavanke. Kranjčanke so v dobri formi, toda tudi Trebanjke so na domačem terenu zelo spodobna ekipa, še posebej, ko je v formi njihova mlada reprezentantka Nika Radelj. Če ona dobro potegne v tekmo, ji po navadi sledijo tudi njene soigralke in hitro postanejo zelo nevarne za svoje nasprotnice.

PARI 5. KROGA V 1. A LIGAH
MOŠKI
Konjice – Triglav (14.00)
Konstruktor – Enemon (16.00)
Calcit – Proteus (17.00)
Ljubelj – Brest (17.00)
Litija – Gorica (17.30)
ŽENSKE
Adria – Celje (13.00)
Impol – Miklavž (13.00)
Ljubelj – Brest (13.00)
Kamnik – Proteus (14.00)
Trebnje – Triglav (17.00)

ZVEČER VELIKI LJUBLJANSKI DERBI NA STANIČEVI

Danes zvečer ob 19.15 bo na kegljišču Staničeva za Bežigradom na sporedu veliki ljubljanski derbi v okviru tekmovanja v drugi ligi zahod. Srečala se bosta domača Taborska Jama na čelu s trenerjem Francem Belcijanom in Ograjca, kjer je v vlogi trenerja in glavnega igralca reprezentant Primož Pintarič. Gre seveda za dve ekipi, ki sta glavna favorita za prvo mesto v prvenstvu. Na obeh straneh je kar nekaj zelo zanimivih in dobrih igralcev, zato bi morali videti tudi zelo kvalitetno tekmo.

Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike