Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 21.10.2016 21:41:48

Tokić EP končal v drugem krogu

alesfevzer.com
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić je nastope med posamezniki na evropskem prvenstvu v Budimpešti končal v drugem krogu.

Danes ga je premagal Finec Benedek Olah s 4:2. Na EP ima Slovenija v konkurenci le še Alex Galič med ženskimi dvojicami.

Tokić je danes doživel dva poraza, po katerih je ostal brez bojev za najvišja mesta. Že popoldne je v navezi s Srbom Aleksandrom Karakaševićem nastopil med moškimi dvojicami. Čeprav sta vodila že z 2:0 v nizih, sta dvoboj proti Portugalcema Tiagu Apolonii in Joau Geraldu izgubila s 3:4.

Zvečer je bil Tokić spet na delu in skušal priti v tretji krog med posamezniki. Začel ni najbolje, njegov tekmec je povedel z 2:0 po tesno dobljenih prvih nizih (13:11, 11:9), potem je sledil preobrat in dva dobljena niza slovenskega igralca.



Toda po zanesljivih 11:6 in 11:9 za Tokića se je Finec spet vrnil v igro, dobil peti niz, nato pa še šestega z 12:10 in si zagotovil nadaljevanje tekmovanja, kjer bo v soboto njegov nasprotnik Poljak Daniel Gorak.

Galičeva se je med ženskimi dvojicami prebila med osmerico najboljših, potem ko je v navezi s Švicarko Rachel Moret danes uspešno nadaljevala preboj proti vrhu. V dvoboju drugega kroga sta bili s 4:2 uspešni v boju s Poljakinjama Katarzyno Grzybowska-Francovo in Natalio Partyka.

V sobotnem polfinalu se bosta Slovenka in Švicarka merili z Nemkama Kristin Silbereisen in Sabine Winter.

Članki iz rubrike