profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
0 27.10.2016 19:51:06

Avstralca bosta zaigrala za Slovenijo

Lewie Catt, selektor Andrew Fanton in Michael Kovacic
Ragbi reprezentanca Slovenije začenja nov ciklus tekmovanja evropskega prvenstva. Prvi nasprotnik Slovenije bo reprezentanca Srbije. Slovenska reprezentanca se je za ta cikel močno okrepila in naskakuje napredovanje z dvema profesionalnima igralcema, avstralskima Slovencema Lewijem Cattom in Michaelom Kovacicem.

Slovenijo Srbija čaka v soboto ob 14. uri na stadionu ŽAK v Šiški.

Pred encijani je težek teden dni priprav pod vodstvom trenerja Andrewa Fentona, ki bo ponovno lahko računal na večino bratov Skofič (zaradi poškodbe manjka le Archie), ekipi pa sta se pridružila dva novinca. V Ljubljano sta pripotovala avstralska Slovenca Lewie Catt in Michael Kovacic. Oba sta zelo izkušena igralca, ki sta prve korake igranja izkusila v Avstraliji na najvišji klubski ravni v državi.

Lewie Catt je pred kratkim podpisal profesionalno pogodbo s portugalsko ekipo RC Lousa, Michael Kovacic pa že nekaj sezon igra pri ekipi Sydney Stars.

"Slovenija je prelepa država s prelepim razgledom. Zgradbe imajo dušo, ljudje pa delujejo sproščeni in prijazni. Naša reprezentanca je skupek dobrih igralcev, ki so pripravljeni se učiti in iztisnejo zadnje atome moči na treningih. Neizmerno sem vesel, da lahko zastopam svoje prednike v prelepem kotičku na svetu," je dejal Michael Kovacic, ki prihaja iz Sydneyja, slovenske korenine pa ima prek starih staršev po očetovi strani. Fant je star 24 let, visok 194 centimetrov in tehta 106 kilogramov. Igra kot krilo v skramu, v klubu na položaju šest, selektor pa ga bo verjetno uporabil na položaju štiri ali pet.


Lewie Catt ima mamo Slovenko, vendar rojeno v Avstraliji, oče pa je Avstralec. Kot nam je povedal sekretar slovenske ragbijske zveze Aleksander Jug, novopečeni reprezentant zna le nekaj slovenskih besed. Lewie (28 let, 190 cm, 102 kg) igra na mestu centra in kot krilo linije. Pred prvim nastopom za Slovenijo je povedal: "Počaščen sem, da lahko zastopam barve države, iz katere izhajajo moji predniki, ki so prebegnili v najhujših časih. Celotna organizacija, soigralci, trenerski kader so name pustili močan vtis, ker se ragbi šele razvija. Boril se bom za mesto v ekipi, na igrišču pa pomagal reprezentanci za čim višjo uvrstitev." 


Slovenci reprezentanco Srbije že dobro poznajo, saj so se z njimi pomerili že dvakrat v preteklem ciklusu tekmovanja in takrat obakrat zmagali. Tokrat Encijane čaka težja naloga, saj so Srbi v zadnjem letu na novo postavili ekipo, v kateri igra kar nekaj igralcev, ki si denar služijo v močnih francoskih in angleških ligah. Pomembnosti prve tekme se zaveda tudi trener Andrew Fenton: "Za tekmo s Srbijo imam na voljo 32 igralcev, ki se zavedajo pomembnosti prve tekme in že na prvem treningu so pokazali pravi pristop. Konkurenca na vseh igralnih položajih je zelo močna, kar nam omogoča dobre treninge, imenovanje 23 igralcev za sobotno tekmo pa bo precej zahtevna naloga."

Članki iz rubrike