sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

STA
STA
0 17.11.2016 10:20:35

Hickey začasno na prostosti

Patrick Hickey
Arhiv Svet24
Brazilsko sodišče je danes dovolilo Patricku Hickeyu, predsedniku Irskega olimpijskega komiteja (IOC), članu izvršnega odbora Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) in predsedniku Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) z zamrznjenim statusom, da ob plačilu varščine začasno zapusti zapore v Riu de Janeiru in se odpravi na zdravljenje domov.

Irec je bil za rešetkami od avgusta, ko so ga med olimpijskimi igrami skupaj s še devetimi ljudmi aretirali zaradi nezakonite preprodaje olimpijskih vstopnic.

"Hickeyju smo že vrnili potni list, tako da lahko zapusti Brazilijo," je dejala Juliana Leal de Melo, sodnica, ki je zadolžena za obtožnico 71-letnega Hickeya in drugih. Irec, ki ima zdravstvene težave s srcem, mora za varščino plačati kar 1,5 milijona realov oziroma 435.000 ameriških dolarjev.



Hickey je obtožbe sicer zanikal, a to pa mu ni pomagalo, da ne bi bil uradno obtožen. Datum sojenja še ni znan, njegovi odvetniki trdijo, da lahko do njegovega začetka čakajo tudi dve leti. Zaenkrat še ni jasno, kdaj bo obtoženec zapustil Brazilijo in kdaj se mora vrniti.

Hickey je po aretaciji začasno odstopil z vseh svojih funkcij, kot vršilec dolžnosti predsednika Evropskih olimpijskih komitejev ga je nadomestil Slovenec Janez Kocijančič.

Članki iz rubrike