Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

zf
zf
0 26.12.2016 19:26:31

V ospredju balinarskega leta 2017 Casablanca

Dejan Tonejc - Davor Janžič
Zdenko Fajdiga
Športna komisija mednarodne zveze FIB je izdelala osnutek tekmovalnega koledarja za leto 2017. Osrednja pozornost bo spet namenjena Maroku, kjer bo svetovno člansko prvenstvo.

V Casablanci bo tako že tretja velika prireditev zapored v treh letih, tokrat od 17. do 24. septembra. Ostali dve prvenstvi, svetovno za mlade in evropsko za ženske, še nista 'fiksirani', naj bi bili septembra ali oktobra, za dekleta verjetno v Italiji.

Sicer pa se bo nova sezona začela s tradicionalnim, že 36.mednarodnim turnirjem povabljenih dvojic Beraudier 14. in 15. januarja, na katerem naj bi lovoriko branila Slovenca Davor Janžič in Dejan Tonejc. Edino vprašanje je ta čas, ali bo italijanska zveza preložila tekmo državnega prvenstva Ponteseja na kasnejši termin.

Konec meseca aprila (29.) se bo začel evropski pokal prvakov, tudi s slovenskima udeležencema, državnim prvakom in podprvakom. Finale četverice bo že po tradiciji v italijanskem Saviglianu 10. in 11. junija. Ženski evropski pokal bo 24. in 25. junija, verjetno z osmimi ekipami.

Slovenija je tudi letos prireditelj mednarodnega turnirja za mlade 12. in 13. avgusta, pred tem bodo od 21. do 25. julija svetovne igre v Vroclavu na Poljskem, katerih pa se Slovenija verjetno ne bo udeležila. Organizator tradicionalnega peteroboja reprezentanc Srbije, Slovenije, Hrvaške, Črne gore ter Bosna in Hercegovine so prihodnje leto Črnogorci, pravijo, da bo to 18. do 20. avgusta v Budvi ali Tivatu. V koledarju je tu in tam še kakšen mednarodni turnir (Iser, Ruma, Reka), ki naj bi se ga udeležile tudi slovenske balinarke in balinarji.

Galerija

Članki iz rubrike