Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

pu
pu
0 28.12.2016 17:46:57

Začel je igrati pred 82 leti. In še igra! (video)

Kdaj končati športno kariero? Pravzaprav ni nobenega pravila, nekateri so namreč športno aktivni v pozni pozni starosti.

Si Wasserman pri 94 letih trikrat na teden trenira namizni tenis, na letošnjem Odprtem prvenstvu ZDA pa je bil, pričakovano, najstarejši tekmovalec. Prebivalec Oceansida v Kaliforniji je začel igrati namizni tenis leta 1934.

"Namizni tenis je v veliki meri kriv za moje dolgo življenje. Pri tem športu moraš biti dobro telesno pripravljen, obenem moraš veliko razmišljati. Tako razvijaš telo in um. Uživam v igri, to je eden najboljših občutkov v mojem življenju," razlaga bržčas najstarejši aktivni namiznoteniški igralec na svetu.

Wasserman je na turnirjih začel igrati leta 1949 pri 27 letih, na Odprtem prvenstvu ZDA pa je prvič zaigral leta 1950. Dve leti pozneje je postal lastnik kluba, v katerem so trenirali mnogi odlični igralci. Na svetovnem prvenstvu leta 1959 je bil selektor reprezentance ZDA.

patty martinez
Patty Martinez


Priletni gospod pa ni aktiven le v športni areni, saj se je v tem letu poročil s svojo dolgoletno partnerko Patty Martinez, ki je, zanimivo, namiznoteniška igralka. Zaljubljenca sta se nedavno preselila v novo hišo, ki je dovolj velika, da je v njej lahko tudi miza na namizni tenis. Kmalu naj bi kupila še robota, ki jima bo pomagal pri treningu.

Članki iz rubrike