Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 09.01.2017 10:04:33

Premalo dokazov za ruske dopingirance

vszi
Mednarodna zveza za bob in skeleton (IBSF) je pred dnevi zaradi suma jemanja poživil suspendirala štiri ruske športnike, vendar je zdaj vsem spet dovolila nastope, ker proti njim ni zbrala dovolj dokazov. Med suspendiranimi sta bila tudi olimpijski prvak iz Sočija Aleksander Tretjakov in Jelena Nikitina, ki je osvojila bronasto medaljo.

Začasni suspenz je krovna zveza za bob in skeleten izrekla zaradi suma, da si je četverica na nedovoljen način pomagala na olimpijskih igrah v Sočiju 2014. Tekmovalci v skeletonu so bili omenjeni tudi v razvpitem McLarnovem poročilu, ki je lani zamajalo športni svet in v katerem je omenjenih več kot 1000 ruskih športnikov, ki so sodelovali v sistematičnih dopinških goljufijah. Prav na teh igrah si je zlato medaljo priboril Tretjakov, bronasta pa je bila med ženskami Nikitina. Poleg njiju sta bili začasno kaznovani še Olga Potjulizina in Marija Orlova.

Toda v nedeljo je IBSF mesec dni pred začetkom svetovnega prvenstva v nemškem Koenigsseeju zaradi pomanjkanja dokazov vsej četverici dovolil tekmovati.

"V tem trenutku proti njim ni dovolj dokazov, ki bi upravičili začasni suspenz," so zapisali v IBSF, hkrati pa so napovedali, da bodo opravili še nadaljnje preiskave ter ponovno testirali vse vzorce iz Sočija in drugih olimpijskih iger.

Aleksander Zubkov, predsednik Ruske zveze za bob in skeleton pa je že napovedal, da bo četverica prvič po suspenzu nastopila na evropskem pokalu v Winterbergu, ki bo na sporedu 14. in 15. januarja.

Značke: doping, rusija

Članki iz rubrike