kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sk
sk
0 12.01.2017 22:18:41

Celjanke premočno do naslova prvakinj

Celjanke so zasluženo premočno postale prvakinje.
psno
S svojim ekipnim državnim prvenstvom v kegljanju so zaključile tudi mlajše članice.

Po prvem nastopu v Izoli je še kazalo, da se nam obeta zanimivo kegljaško prvenstvo, saj med prvimi šestimi ekipami ni bilo velikih razlik, le osemdeset kegljev. Toda že v Postojni so bile predvsem po zaslugi Patricije Bizjak (608) mlade Celjanke razred zase, saj so vse tekmice ugnale z visoko prednostjo.

Minuli konec tedna pa so prvenstvo dekleta nadaljevala v Kamniku. Tu so svoj pohod k novemu naslovu ekipnih prvakinj, praktično dokončale Celjanke, ki so zbrale kar 1741 kegljev in ponovno dotolkle konkurentke. Še najbližje so jim bile bile Postojnčanke, ki so zaostale točno 100 kegljev. Iz boja za medalje pa so v Kamniku dokončno odpadle tudi igralke Triglava. Že v Postojni so odpadle Pivčanke in Kamničanke, medtem ko ostale ekipe tako ali tako niso imele možnosti že po Izoli. V boju za srebro pa so si Postojnčanke pred zadnjim turnirjem v Cerknici pred Brestom nabrale 33 kegljev prednosti. Daleč najboljša posameznica v Kamniku pa je bila ponovno Bizjakova, ki je prišla do izvrstnih 631 podrtih kegljev.

Prednost domačega kegljišča pa so znale unovčiti igralke Bresta, ki so uspele nadoknaditi zaostanek za sosedami iz Postojne in na koncu priti do drugega mesta. Najboljša posameznica je bila tokrat domačinka Maruša Forjanič, ki je podrla 587 kegljev in tako z 2280 keglji iz štirih nastopov postala druga najuspešnejša posameznica. Daleč najboljša pa je bila nekdanja svetovna mladinska prvakinja Patricija Bizjak, članica Celja, ki je nabrala kar 2399 podrtih kegljev.

S tem prvenstvom se je tako končal zimski odmor in že ta konec tedna se začnejo ligaška tekmovanja v vseh državnih kegljaških ligah.

KONČNI VRSTNI RED EKIPNEGA DP
1. Celje 6882
2. Brest 6651
3. Proteus 6639
4. Triglav A 6567
5. Pivka 6377
6. Kamnik 6267

Članki iz rubrike