Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 13.01.2017 11:40:44

Sobočani pomagajo sosedom iz Puconcev?

NTK Muta
Oste Bakal
Ta konec tedna se bo nadaljevalo tekmovanje v obeh prvih namiznoteniških ligah, kjer bo na sporedu kar nekaj zanimivih dvobojev.

V 1. moški ligi, kjer izrazitega derbija praktično ni, bo še posebej zanimivo v Murski Soboti, kjer gostuje aktualna prvakinja in vodilna ekipa na lestvici Krka. Čeprav so Dolenjci v naši ligi vedno in povsod favoriti in bo tako tudi v prekmurski prestolnici, bodo tudi Sobočani skušali osvojiti kakšno točko. Sosedje iz Puconcev bi gotovo bili najbolj veseli, če bi varovanci soboškega trenerja Mirana Močana presenetili ekipo Krke, a se to gotovo ne bo zgodilo. Že pred tekmo Krka vodi 3:0, kajti Uroš Slatinšek bo skoraj zanesljivo premagal vse tri domače igralce, Peter Hribar, Tilen Cvetko in Tilen Novak pa bodo skupno zanesljivo osvojili najmanj dve točki.

Kema tokrat gostuje na ljubljanskem Kodeljevem, kjer ne bi smelo biti težav. Vse razen suverene zmage varovancev trenerja Štefana Kovača bi bilo veliko presenečenje. Enako velja tudi za nekdanji veliki derbi med ŽNTK Maribor in Olimpijo. Ljubljančani so namreč trenutno preslabi, da bi se lahko enakovredno upirali Štajercem, ki morajo v boju za tretje mesto pred končnico premagovati vse ekipe iz spodnjega dela lestvice. Tretje mesto naskakujejo tudi igralci Fužinarja, ki so pred tednom dni slavili prav v Mariboru. Tokrat Korošci gostijo skromno ekipo Ilirije in tudi tu zmagovalec ni vprašljiv. Nekoliko bolj dramatično bi lahko bilo v Mengšu, kjer izkušeni domači igralci gostijo odlično mlado ekipo iz Izole. Res je sicer, da gostitelji lahko osvojijo kakšno točko, a zmaga bo skorajda zanesljivo šla na Obalo.

Prvič v letu 2017 bodo nastopile tudi aktualne državne prvakinje z Mute, ki so bile v 1. krogu proste. Sestri Zala in Nika Veronik ter Vesna Rojko tokrat gostujejo pri skromnih Jeseničankah, ki še nimajo niti ene same točke. Tudi Izolčanke, ki bodo zanesljivo igrale v finalu končnice, tokrat gostujejo, a na primorskem derbiju v Vrtojbi ne bi smelo biti težav. Res je sicer, da tudi kompletne postave Letrike ne gre podcenjevati, a vseeno imajo gostje iz Izole boljšo ekipo. Nekoliko bolj negotovo in dramatično bi lahko bilo na Ptuju, kjer gostiteljice niso brez možnosti proti sicer favoriziranim igralkam Vesne. Založanke so namreč ranljive in če ne bodo nastopile kompletne, bi lahko zmaga celo ostala doma. Tako bo tudi na Kodeljevem, kajti ekipa Kajuh Slovana je vseeno nekoliko stabilnejša kot gostje iz Puconcev.

Pari 11. kroga v I. SNTL (vse danes ob 17. uri)
Moški
Sobota – Krka
Kajuh Slovan – Kema Puconci
ŽNTK Maribor – Olimpija
Fužinar Interdiskont – Ilirija
Mengeš – Arrigoni Izola.
Ženske
Jesenice – Muta
Letrika – Arrigoni Izola
Ptuj – Vesna Zalog
Kajuh Slovan – Kema Puconci
prosta je ekipa Logatca

Članki iz rubrike