GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 16.01.2017 08:05:01

Zakrajšek v paru s Špancem Vego zmagovalec maratona Rio Negro

arhiv Ekipe
Slovenski sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek je v Argentini skupaj s Špancem Federicom Vego slavil na 300-kilometrskem maratonu Rio Negro, so sporočili s Kajakaške zveze Slovenije.

Ob prihodu v cilj zadnje etape sta imela Jošt Zakrajšek in Kiko Vega približno minuto in pol prednosti pred argentinsko dvojico Daniel Dal Bo - Juan Ignacio Caceres. Skoraj tri minute in pol pa sta za zmagovalcema zaostala tretjeuvrščena Madžar Adrian Boros in Argentinec Gonzalo Carreras.

Kajakaški maraton Rio Negro velja za eno najbolj zahtevnih kajakaških preizkušenj na svetu, saj se tekmovalci v osmih dneh in na sedmih etapah spopadajo s približno 300-kilometrsko razdaljo med otokom Jordan in Choele Choelom.



Na maratonu, kjer so poleg Argentincev tekmovali še predstavniki iz Slovenije, Španije, Srbije, Brazilije, Madžarske, Avstralije, Japonske in Južnoafriške republike, sta Zakrajšek in Vega na prvi etapi v cilj priveslala kot druga in napovedala boj za najvišja mesta. Drugi dan je prišla na vrsto najdaljša izmed vseh etap, kar 60-kilometrska preizkušnja med Pasom Cordobo in Villo Regino, ki sta jo znova končala na drugem mestu. Slovenec in Španec sta se še posebej izkazala v četrti etapi, kjer sta postavila rekord etape in se v skupni razvrstitvi povzpela na prvo mesto.

Doseženi čas četrte etape in pridobljena prednost pred tekmeci jima je nato prinesla skupno vodstvo tudi po preostalih etapah, kjer so vodilni čolni prečkali ciljne linije v razmiku le nekaj sekund. Pred zadnjo etapo sta imela tako minuto in 22 sekund prednosti, tako da tudi četrto mesto na zadnji etapi ni ogrozilo njune skupne zmage.

Značke: zakrajšek, slovenija

Članki iz rubrike