pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 21.01.2017 16:00:05

Ruski doping: Dokumentarec z Rodčenkovom prinesel malo novega

Reuters
V Park Cityju je bil v petek predstavljen nov dokumentarec Icarus, v katerem je nekdanji vodja ruskega protidopinškega laboratorija razkril nekatere prakse zlorabe jemanja nedovoljenih poživil v Rusiji.

Ameriški mediji so dokumentarec zelo pohvalili, a v resnici ni postregel s pričakovanimi novimi razkritji o početju v zakulisju ruskega športa.

"Čeprav Icarus ne prinaša novih novic, bo zanesljivo dobil precej točk na račun čarovniškega mojstra (Rodčenka), ki je presenetljivo odkrito razkril svoje skrivnosti," pisanje ameriškega časnika "The Hollywood Reporter" o premierni predstavitvi dokumentarca na festivalu v Park Cityju povzema nemška tiskovna agencija dpa.


Časnik ocenjuje, da bi bil dvourni dokumentarec lahko dobro sprejet s strani gledalcev in dodaja, da je režiser Bryan Fogel "zmagovalec z dobrimi možnostmi za velike in male zaslone".

Dokumentarec je bil v središču pozornosti že pred premiero, saj je Rodčenko prvič po lanskem begu iz Rusije v ZDA osebno nastopil v filmu. Manjkale pa so senzacionalne novice, ki jih v dokumentarcu ni. Rodčenko je v njem opisal predvsem svojo zgodbo, v kateri je kot kemik iz protidopinškega preiskovalca postal soorganizator športne prevare in kasneje kronska priča proti ruskemu početju. O svoji vlogi v državno nadzorovanem in usmerjenem dopingu je med drugim dejal: "Sam delaš v prvi etaži, a obstaja tudi druga."

Časnik Los Angeles Times to drugo vladajočo etažo opisuje kot dramatično in zlo: "Agenti ruske tajne službe, nočne akcije med zimskimi olimpijskimi igrami 2014 v Sočiju in Vitalij Mutko, ki je Vladimirju Putinu osem let služil kot športni direktor."

Značke: doping, rusija

Članki iz rubrike