Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rp
rp
0 22.01.2017 15:19:18

Balinarska drama v Sežani

Simon Maljevac (BZS)
Deveti krog balinarske superlige sta zaznamovali novi suvereni zmagi vodilnega dvojca, medtem ko so v obračunu med Skalo in Krimom odločale malenkosti.

Sobotni spored najmočnejšega domačega balinarskega ligaškega tekmovanja ni prinesel presenečenj. Vodilna Trata iz Škofje Loke pričakovano ni imela težjega dela proti goriškemu Agrochemu, ki je skupno zbral le štiri točke. V domači zasedbi se je z 39 točkami v hitrostnem zbijanju izkazal Goran Vujanovič, v igri dvojic v krog pa sta s 34 točkami navdušila Simon Možina in Miha Tomše.

39 točk v hitrostnem zbijanju sta zabeležila tudi Dejan Korošec in Zoran Rednak na obračunu med Aikea Anteno in Hrastom, ki se je razpletel s prepričljivo zmago gostov iz Kobjeglave. Portorožani so se Hrastu resneje upirali le v prvem delu dvoboja, nato pa so si gostje v tehničnih disciplinah priigrali odločilno prednost.

V postojnski balinarski dvorani so domačini povsem nadigrali goste iz Kopra, medtem ko je bil obračun med Skalo in Krimom napet do zadnjega piska sirene. Dvoboj je bil vseskozi izenačen, moštvi pa sta se večkrat izmenjali v vodstvu. Po zmagi v štafetnem zbijanju je Skala pred zadnjimi klasičnimi igrami povedla z 10:8, a se je morala za končno slavje še pošteno potruditi. Tretjo zmago Sežancev v sezoni so potrdili Robert Dekanj v igri posameznikov ter Mitja Dolenc in Simon Požar v igri dvojic, Ljubljančani pa so se kljub zmagama v trojki in igri dvojic v krog morali zadovoljiti z minimalnim porazom.

Superliga, 9. krog
Postojnska jama - Marjetica Koper 24:2
Skala - Krim 14:12
Trata - Agrochem 22:4
Aikea Antena - Hrast 6:20
Vrstni red: Trata in Hrast 16, Postojnska jama 12, Krim in Agrochem 8, Skala 6, Aikea Antena 4, Marjetica Koper 2
Značke: balinanje, superliga

Članki iz rubrike