zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

sk
sk
0 03.02.2017 20:45:06

Trebanjke pred težko nalogo

Mlada Dolenjka NIka Radelj bo morala danes dati veliko od sebe, če Trebanjke želijo premagati neugodne Miklavžanke.
vszi
Trinajsti krog v 1. A kegljaških ligah ne ponuja kakšnih večjih derbijev, toda to ne pomeni, da ne bo zanimivih srečanj.

Igralci Ljubelja, ki se nahajajo v rezultatski krizi, so ponovno gostitelji. Po dveh zaporednih remijih si želijo ponovne zmage. V goste jim prihaja Proteus, ki pa je drugem delu prvenstva dvignil svoj nivo rezultatov, zato bodo morali domačini biti zelo previdni, da ponovno se ne opečejo.

Zanimivi tekmi pa se obetata tudi v Konjicah in v Litiji. V Konjicah gostuje Gorica. Konjičani so se kar naenkrat našli v nevarnih vodah, medtem ko so Goričani celo v igri za četrto mesto. V Litiji pa gostujejo igralci Bresta. Cerkničani bi se lahko z morebitno zmago celo vključili v boj za Evropo. Le v Mariboru lahko pričakujemo enosmerni promet. Igralci Konstruktorja trenutno delujejo odlično, tako da Kranjčani nimajo praktično nobenih priložnosti za uspešen rezultat.

V ženski ligi pa bo zanimivo predvsem v Novem Mestu, kjer Trebanjke v boju za obstanek nujno potrebujejo zmago. Toda njihov nasprotnik Miklavž iz Maribora je zelo zahteven tekmec. Toda motivacije Dolenjkam ne primanjkuje in če bo končno prava tudi mlada reprezentantka Radljeva, potem si lahko obetajo dober rezultat. Cerkničanke, Kranjčanke in Celjanke, sicer vodilne ekipe, bodo gostovale, vendar vse v vlogi izrazitih favoritov.

Igralke Bresta bodo gostovale v Slovenski Bistrici pri Impolu, kjer bi bilo vse razen visoke zmage za Notranjke presenečenje. Kranjčanke igrajo v Kopru pri Adrii, morda še največ dela pa bodo imele Celjanke v Kamniku, saj domače vrsta pod vodstvom Franca Grubarja vendarle ni tako slaba ekipa. Toda za Celjanke bo ta tekma dober pripravljalni test za povratno tekmo evrolige čez dva tedna proti Madžarkam. Zanimivo pa bi bilo lahko v Tržiču, kjer gostuje Proteus. Postojnčanke so sicer na zadnjem mestu, toda njihovi ekipni rezultati v drugem delu so precej boljši kot jeseni. Ob pravi postavitvi svojih igralk bi lahko pripravile tudi presenečenje.

PARI 13. KROGA DP
1. A liga, moški
Konjice – Gorica (14.00)
Konstruktor – Triglav (16.00)
Ljubelj – Proteus (16.00)
Calcit – Enemon (17.00)
Litija – Brest (17.30)
1. A liga, ženske
Ljubelj – Proteus (13.00)
Impol – Brest (13.00)
Adria - Triglav (13.00)
Kamnik - Celje (14.00)
Trebnje - Miklavž (17.00)
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike