mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 06.02.2017 07:23:06

Super bowl: Epski preobrat New Englanda! (video)

Reuters
Moštvo New England Patriots je prvak lige ameriškega nogometa NFL. V finalu, 51. super bowlu, v Houstonu je po podaljšku premagalo Atlanto Falcons s 34:28.

Ekipa New England Patriots, ki je zaostajala celo tekmo, je izid izenačila v zadnji minuti rednega dela, v podaljšku pa je zmagoviti zadetek dosegel James White s "touchdownom".

Za Patriots, ki so igrali v rekordnem devetem finalu, je to peti naslov po 2001, 2003, 2004 in 2014.

Atlanta, ki je prvi polčas dobila z 21:3, je igrala v svojem drugem finalu in tudi pred 19 leti proti Denver Broncos je bila poražena.

Za najkoristnejšega igralca finala je bil izbran podajalec pri zmagovalcih in največja zvezda lige NFL Tom Brady, ki je tako postal prvi podajalec v zgodovini s petimi naslovi.

Mnogi so sredi tretje četrtine pomislili, da je super bowl odločen, saj je Atlanta vodila že z 28:3. A je nato povsem razpadla, New England pa je začel pisati neverjetno zgodbo. Patriots so vstali od mrtvih, saj nobena ekipa še ni nadoknadila več kot 10 točk in na koncu osvojila naslov prvaka lige NFL.

"Drug drugemu smo ščitili hrbet. Nikoli se nismo predali. Bila je težka bitka. Vsak dan smo drug z drugim v slačilnici in vedeli smo, kaj se dogaja," je po tekmi razložil Brady, ki je po tekmi z solzami v očeh proslavljal zgodovinsko zmago. "To si bomo zapomnili za vse življenje. Tu je moja družina in konec je dolgega maratona," je dodal Brady.

super bowl re
Reuters

Razumljivo je bilo precej več slabe volje v taboru Atlante. MVP rednega dela sezone Matt Ryan je menil: "Nimam besed, težko jih najdem. To je težek poraz. Seveda smo razočarani, bili smo tik pred opravljeno nalogo, želeli smo si osvojiti naslov, zato res težko najdem prave besede."

Trener Falcons Dan Quinn je priznal, da je njegovi ekipi v drugem polčasu enostavno "zmanjkalo goriva". "Kljub vsemu sem ponosen na boj mojih fantov. Na koncu, ko se bomo vrnili domov in pogledali posnetke, bomo ugotovili, da bi lahko nekaj stvari naredili drugače ali igrali drugače. Ponosen sem na igre, ki so se borili. Zato poraz še toliko bolj boli," je še pripomnil.

Ob polčasu je zbrane na stadionu in pred televizijskimi ekrani navdušila pevka Lady Gaga, ki je svoj nastop začela na strehi stadiona in skočila proti igrišču. V 14 minutah je odpela nekaj svojih hitov "Poker Face", "Born This Way", "Telephone", "Just Dance", "Million Reasons" in "Bad Romance", medtem ko je na desetine dronov na nebu med nastopom izrisalo barve ameriške zastave. Luke Bryan je zapel ameriško himno, nekdanji ameriški predsednik George H. W. Bush pa je vrgel kovanec.

Tekma je znova podirala rekorde v gledanosti, v ZDA si je tekmo ogledalo preko 100 milijonov ljudi, stadion NRG v Houstonu je bil z več kot 71.000 sedeži razprodan. Super bowl si je prvič ogledalo tudi več milijonov Kitajcev, ki so zaradi časovne razlike tekmo spremljali v ponedeljkovem jutru v službah na mobilnih telefonih, saj je NFL dovolila prenos v živo na posebni platformi Sina-Weibo. Slednja ima na Kitajskem tri milijone uporabnikov.

Članki iz rubrike