Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 08.02.2017 11:23:43

Bo olimpijski hokejski turnir rešila IIHF?

Reuters
V severnoameriški profesionalni hokejski ligi se še vedno ugiba, ali bodo najboljši igralci hokeja na ledu lahko nastopili na olimpijskih igrah v Pjeongčangu ali ne.

Potem ko še pred dobrim tednom položaj ni bil rožnat, se je zdaj pojavila možnost za rešitev težav, za to naj bi poskrbela Mednarodna hokejska zveza (IIHF).

Po besedah njenega predsednika Reneja Fasela zveza namerava priskrbeti del finančnih sredstev za zavarovanje igralcev in potne stroške, ki jih zahteva NHL. Mednarodni olimpijski komite (Mok), ki je stroške plačeval vse od olimpijskih iger v Naganu 1998, je tokrat plačilo tega zavrnil, zdaj pa je pogovore z NHL prevzel ITTF oziroma njen predsednik Rene Fasel.

"Največje športno tekmovanje zasluži najboljše športnike. Olimpijski turnir bi v primeru odsotnosti igralcev NHL izgubil na vrednosti. Naredili bomo vse, da se z NHL dogovorimo in da zagotovimo finančna sredstva. Seveda pa ne smemo ogroziti svojega finančnega programa, nihče znotraj naše zveze zaradi tega ne sme biti prikrajšan. Upam, da bomo z NHL našli skupen jezik, da nam ne bo treba na plan B. Po pogovoru s predsednikom Mok Thomasom Bachom, sva zavrnila možnost, da bi se hokejski turnir zgledoval po olimpijskem nogometnem turnirju, da bi na njem nastopili igralci do 23 let," je dejal Fasel in dodal, da ITTF ne namerava vršiti pritiska na NHL in postavljati roka, do kdaj se mora NHL odločiti, a je izrazil željo, da bi se to zgodilo vsaj do konca marca, ko se delajo programi za naslednjo sezono.

Komisar NHL Gary Bettman je prejšnji teden izjavil, da NHL ne namerava popustiti, brez zavarovalnin in povračila potnih stroškov, za igre v Sočiju so skupni stroški znašali 14 milijonov dolarjev, igralcev ne bo pustil v PyeongChang. Zatrdil je, da bo NHL izdelala dva načrta igranja lige, prvega z, drugega pa brez februarskega odmora.

.

Značke: hokej, iihf

Članki iz rubrike